Cara Menghilangkan Ketagihan Merokok dengan Vivix Beserta Testimoni

cara-menghilangkan-ketagihan-merokok

Cara Menghilangkan ketagihan merokok buat mereka yang berhasrat untuk berhenti merokok adalah sangat-sangat penting kerana ini yang akan menentukan usaha mereka berjaya atau tidak untuk kembali lagi merokok! Kalau anda memang hendak berhenti merokok, anda memang patut tahu cara menghilangkan ketagihan rokok dahulu.

Ketagihan merokok disebabkan oleh kandungan rokok yang dipanggil nikotin daripada tembakau. Bahan ini akan meningkatkan adrenalin bila masuk ke dalam aliran darah atau disedut melalui asap rokok. Degup jantung seseorang itu akan meningkat dan tekanan darah menjadi tinggi. Nikotin juga menggalakkan peningkatan dopamine, iaitu sejenis bahan kimia otak yang mentafsir sebagai rasa gembira dan khayal ketika menghisap rokok.

Faktor Gagal Berhenti Merokok

Mengikut laman Info Sihat, rakyat Malaysia membelanjakan RM 1.5 bilion setiap tahun untuk membeli rokok. Banyak bukan? Walaupun rata-rata orang perokok mahupun bukan perokok mengaku yang tabiat merokok memang memakan belanja yang banyak, namun tidak ramai yang berjaya berhenti merokok. Ditambah lagi dengan risiko penyakit kronik akibat merokok, bilangan perokok saban tahun bukan semakin menurun malah semakin meningkat pula.

Apa jawapannya?

Ya, ketagihan merokok.

Ketagihan merokok menyebabkan ramai remaja yang ingin cuba-cuba sahaja akhirnya terjebak sebagai perokok ringan dan perokok tegar. Ketagihan merokok juga yang menggagalkan usaha banyak individu untuk cuba berhenti merokok.

 

Cara Hilangkan Ketagihan Merokok dengan Vivix

Testimoni Vivix

Persoalan pertama, ada ke cara menghilangkan ketagihan merokok? Ya boleh jawapannya, testimoni di bawah adalah buktinya.

Testimoni #1: Merokok terasa pahit, jadi ketagihan merokok berkurang

 

cara-menghilangkan-ketagihan-merokok

Testimoni #2: Lidah terasa pahit apabila merokok, jadi keinginan untuk merokok berkurang

cara-menghilangkan-ketagihan-merokok

Vivix daripada syarikat suplemen semulajadi nombor satu dunia iaitu Shaklee adalah suplemen yang boleh digunakan untuk membantu perokok menghilangkan ketagihan merokok mereka. Campuran di dalam Vivix ialah 4 bahan utama iaitu buah Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Polygonum Cuspidatum dan Elderberi Eropah. 4 jenis bahan ini amat kaya dengan kandungan antioksidan daripada jenis polifenol dan resveratrol.

 

Keistimewaan Vivix: Cara Menghilangkan Ketagihan Merokok dengan suplemen

1. Vivix membantu menyahtoksin nikotin daripada badan perokok seperti dalam darah, organ dan otak. Jadi apabila mengambil Vivix semakin lama secara konsisten, ia akan mengurangkan kandungan nikotin dalam badan sekaligus mengurangkan ketagihan untuk kembali merokok.

2. Bagi perokok, apabila merokok ada suatu perasaan ‘puas’ dan ‘gembira’ yang dicapai. Ini dihasilkan akibat penghasilan dopamine, hormone ‘gembira’ yang dirangsang bila merokok. Vivix boleh memberikan rasa sensasi ini yang mana boleh menggantikan sensasi rokok.

3. Orang yang mahu berhenti merokok akan merasai withdrawal symptoms, sebab itu sebenarnya agak bahaya untuk berhenti merokok secara mendadak. Ketiadaan nikotin seperti selalunya boleh memberikan kesan withdrawal yang teruk juga, maka Vivix boleh meredakan simptom ini. Pengguna akan rasa lebih selesa dengan ketiadaan rutin merokok.

4. Antioksidan di dalam Vivix sangat membantu dalam pemulihan semula sel-sel badan yang telah rosak akibat tabiat merokok. Apabila sel badan dibaiki, organ badan menjadi lebih sihat dan efektif.

5. Resveratrol dalam Vivix membantu untuk membaiki struktur DNA pada sel badan. Ini mengurangkan risiko terjadinya sel kanser. Pengguna dapat mengelakkan penyakit kanser yang sering dikaitkan dengan tabiat merokok seperti kanser paru-paru.

 

Dapatkan Vivix untuk Hilangkan Ketagihan Merokok Anda

Kebaikan Vivix sebagai cara menghilangkan ketagihan merokok anda adalah semulajadi, jadi anda akan bebas dari pengaruh nikotin yang membuatkan anda kembali terpengaruh untuk merokok. Vivix juga dapat membantu untuk membaiki sel-sel dalam badan pengguna supaya kembali sihat akibat tabiat merokok selama ini. Vivix pastinya suatu pelaburan yang amat-amat berbaloi untuk anda gantikan dengan kos membeli rokok dan keluar masuk hospital kerana sakit akibat merokok. Renungkan  🙂

Ingin dapatkan Vivix Shaklee? Boleh hubungi saya seperti maklumat di bawah. Konsultasi pemakanan akan saya berikan selepas pembelian.

Nama: Jaja Zaleha
Shaklee ID: 1227002
No Telefon: 011-3619 8300 (Klik di sini untuk WhatsApp saya)
Email: vitamin.merah@gmail.com

 

Baca Selanjutnya: Vitamin Untuk Mengurangkan Kesan Berhenti Merokok


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *