Vitamin Shaklee Untuk Resdung | Mengurangkan Simptom Resdung

Vitamin Shaklee untuk Resdung

Punca Resdung

Resdung adalah penyakit yang berpunca daripada keradangan pada rongga pernafasan / sinus seseorang. Bahagian radang itu membengkak, menyebabkan mukus tersangkut dan menghasilkan simptom-simptom resdung. Contohnya seperti selesema, bersin, hidung berair, demam dan lain-lain. Jadi, apakah vitamin Shaklee untuk resdung yang sesuai?

4 Vitamin Shaklee untuk Resdung

1. Omega Guard – redakan radang

Omega Guard adalah suplemen minyak ikan yang kaya dengan DHA dan EPA, serta Omega 3. Khasiat Omega 3 membantu dalam meredakan keradangan.

Penyakit resdung berlaku kerana terjadi bengkak pada salur sinus (rongga pernafasan) kita. Bengkak ini adalah akibat tindakbalas imunisasi badan kita terhadap serangan virus, bakteria atau kulat penyebab resdung itu. Ketika ini, mukus dalam sinus dihasilkan dengan banyak untuk melawan serangan. Tapi disebabkan ada bengkak, ia akan memberi implikasi yang keterlaluan seperti hidung berair, nafas tak selesa, selesema dan sesak dada. Inilah dia simptom-simptom resdung.

Vitamin Shaklee untuk resdung Omega Guard ini dapat membantu. Ia mempercepatkan bengkak pada rongga sinus cepat susut. Orang yang diserang resdung akan cepat pulih daripada simptom-simptom resdung yang tidak menyelesakan!

2. SR Vita-C Plus – kuatkan antibodi untuk melawan serangan virus, bacteria dan kulat.

Vitamin C adalah suatu immune booster, iaitu ia dapat meningkatkan ketahanan badan kita daripada serangan penyakit.

Badan yang kurang daya tahan memang akan lebih mudah diserang resdung. Pengambilan vitamin C yang cukup insyaAllah boleh meningkatkan imun badan kita dari serangan yang kerap.

3. Alfalfa Complex – menangani alahan iaitu salah satu punca resdung

Alfalfa adalah sejenis tumbuhan herba. Ia sedikit ‘panas’, agen detoks dan ada khasiat anti alahan.

Alahan ialah respon badan yang tidak toleran kepada bahan tertentu. Contohnya ada orang yang gatal-gatal apabila makan udang kerana mereka alah dengan udang. Jika resdung pula, alahan berlaku apabila rongga sinus mereka dirangsang oleh bahan asing seperti habuk, debunga atau bulu binatang.

Alahan boleh berlaku bila-bila masa bila orang tersebut terdedah kepada persekitaran udara yang tercemar tadi. Rongga sinus menjadi bengkak kerana radang dan simptom resdung akan mulai ketara.

Amalkan alfalfa kerana sifat anti-alahan dalam alfalfa boleh membantu mengurangkan gejala alahan.

4. B Complex

B Complex adalah gabungan semua jenis vitamin B iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 dan B12.

Vitamin B meningkatkan kadar metabolisme badan. Penukaran makanan kepada tenaga menjadi lebih cepat. Badan kita menjadi lebih bertenaga dan mengurangkan simptom kepenatan yang mungkin dialami oleh penghidap resdung.

Set Resdung Shaklee

1. Set Resdung Shaklee Bajet

vitamin shaklee untuk resdung 1
RM165 (0% GST) termasuk Postage

2. Set Resdung Shaklee Premium

vitamin shaklee untuk resdung
RM360 (0% GST) termasuk Postage

3. Set Resdung Kanak-Kanak

vitamin shaklee untuk resdung 2
RM257.50 (0% GST) termasuk Postage

Cara Membeli

Jika anda ingin mendapatkan mana-mana vitamin shaklee untuk resdung / set resdung shaklee ini, boleh hubungi saya di talian 011-3619 8300 atau klik sahaja nombor telefon saya untuk mesej saya directly di WhatsApp.

Anda juga boleh klik button setiap gambar set di atas untuk terus membeli secara online dengan bayaran mudah secara kad debit atau kad kredit. 😉

Ketahui juga cara untuk mendapatkan mana-mana set resdung di atas dengan penjimatan sehingga 25%! Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan.

 

Baca Selanjutnya: Set Jeragat Shaklee | Merawat Dari Dalam Dengan Berkesan


Posted

in

by

Tags:

Comments

40 responses to “Vitamin Shaklee Untuk Resdung | Mengurangkan Simptom Resdung”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *