Youth Shaklee Skincare | 14 Soal Jawab Lazim Yang Patut Anda Tahu

Soal Jawab Tentang Youth Shaklee Skincare Malaysia

14 Perkara Tentang Youth Shaklee Skincare.

1. Apa itu Youth Shaklee Skincare ni?

youth shaklee skincare

Youth Skincare adalah produk penjagaan kulit dan anti-penuaan yang baru dilancarkan oleh syarikat suplemen nombor satu di dunia iaitu Shaklee. Youth Shaklee telah dilancarkan ke dalam pasaran Malaysia pada 1 Mac 2018 yang lalu.

Produk jagaan kulit Youth Shaklee adalah 100% vegan, iaitu berasaskan 100% sumber tumbuh-tumbuhan yang telah dikaji memberikan khasiat yang baik untuk kulit. Ia adalah halal dan mendapat kelulusan bebas 1500 bahan kimia berbahaya. Melalui kajian selama 8 tahun dengan 8 paten sebelum ia dilancarkan.

Youth Shaklee mencipta fenomena bila ia laku keras seawal 3 hari pelancaran sahaja di Malaysia. Ia turut mendapat sambutan di US, Mexico dan China sebagai skincare yang semulajadi, selamat dan berkesan.

 

2. Apa Beza Youth Shaklee Dengan Produk Penjagaan Kulit Semulajadi Yang Lain?

Youth Shaklee memberi jaminan 100% berkesan untuk memberi penampilan yang lebih muda kepada pengguna. Ini dilakukan dengan melakukan Skin Age Analysis bagi semua pengguna yang diuji. 100% berkesan bermaksud semua pengguna mendapat kesan yang bagus dengan kesan meremajakan kulit mereka. Ya, SEMUA!

 

3. Apa Bahan-bahan yang ada Dalam Youth Skincare Shaklee (ingredients)?

Bahan dalam Youth adalah 100% dari sumber tumbuh-tumbuhan. 5 bahan utamanya ialah:

 • Muscadine Grape
 • Lotus Japonicus
 • Apple Stem Cell Extract
 • Scisandra Cinensis
 • Vital Repair Complex

Details tentang ingredients penuh dan label setiap item boleh dibaca di artikel: Youth Shaklee Ingredients

 

4. Berkesan ke Produk Penjagaan Kulit Youth Shaklee ni?

2 kesimpulan daripada kajian klinikal yang dilakukan terhadap pengguna Youth ialah:

 • 100% pengguna mendapat kesan kulit yang lebih remaja dan Nampak muda
 • 2/3 pengguna telah mengubah Skin Age mereka ke hadapan 10 tahun lebih muda!

Ini menunjukkan bahawa Youth adalah berkesan kepada pengguna.

 

5. Ada tak review / testimoni Youth Shaklee ni di Malaysia? Pengguna Malaysia? (nak tengok before and after)

Testimoni bergambar pengguna Malaysia yang telah mencuba Youth Shaklee boleh lihat di artikel ini: Testimoni Pengguna Youth Skincare

 

6. Siapa Yang Sesuai Pakai Set Youth Shaklee Skincare ni?

Youth Skincare telah diuji oleh ahli dermatologi dan ahli optomologi.

Ia sesuai untuk semua jenis kulit lelaki dan wanita. Wanita hamil dan menyusu juga boleh menggunakannya kerana ia bebas bahan kimia berbahaya yang berisiko kepada bayi dan kandungan.

Pengguna yang berusia 20 tahun ke atas adalah sesuai untuk menggunakan Youth.

 

7. Berapa Harga Set Kulit Youth Shaklee ni?

Harga setiap item (tanpa promosi) boleh dilihat di sini: Senarai Item dan Harga Youth Shaklee

Untuk bulan Mac 2018 bersempena bulan pelancaran Youth di Malaysia, pengguna boleh mendapatkan Youth Skincare dalam 2 Set ini:

 • Set Pemulihan dan Rawatan Insentif – RM1675.00 (Cleanser, Toner, Serum, Moisturizer, Night Cream & Radiance C&E)
 • Set Memperbaharui dan Mengekal – RM1262.50 (Cleanser, Toner, Serum, Moisturizer & Night Cream) – Kini set ini bernilai RM1010.00 sahaja, dengan PERCUMA Radiance C+E! Klik untuk semak Promosi YOUTH Disember 2018 di sini
 • Set Permulaan – RM 850.00 (Cleanser, Toner, Moisturizer & Night Cream) – Kini set ini bernilai RM745.00 sahaja, dengan PERCUMA YOUTH Magnifying Mirror! Klik untuk semak Promosi YOUTH Disember 2018 di sini

8. Bolehkah Saya Dapatkan Harga Set Youth Shaklee Jauh Lebih Murah?

Set Youth Shaklee boleh didapati dengan harga yang jauh lebih murah apabila anda mendaftar menjadi Ahli Shaklee. Berita baiknya, pendaftaran ahli adalah PERCUMA dengan mana-mana pembelian set Youth! Anda akan jimat RM65 untuk keahlian Shaklee.

Mahu tahu harga Set Youth Shaklee selepas menjadi Ahli? Klik di bawah.

>> Ya, saya mahu tahu harga Ahli Youth Shaklee <<<

 

9. Satu Set Youth Shaklee Skincare boleh tahan berapa lama penggunaan?

Setiap item dalam set Youth Skincare boleh bertahan sehingga 2 bulan lamanya. Namun berdasarkan pengalaman individu yang telah menggunakannya, ia mampu bertahan selama minima 4 bulan.

 

10. Adakah akan berlaku skin adjustment semasa mula-mula menggunakan Youth Skincare?

Ya, anda mungkin akan berasa gatal, kulit kemerahan atau jerawat kecil yang tumbuh ketika mula-mula menggunakan Youth. Hal ini adalah biasa kerana kulit sedang menyesuaikan dengan nutrient yang terdapat di dalam Youth Skincare. Ia mungkin berlanjutan 1 ke 2 minggu. Ia akan hilang dengan sendiri.

Dapatkan panduan daripada pengedar Youth anda dalam tempoh skin adjustment ini.

11. Bagaimana sekiranya kulit saya rosak selepas menggunakan Youth Shaklee ini? Apa saya perlu buat?

Youth Skincare telah diuji oleh ahli dermatologi, pakar kulit yang dipercayai. Ia telah dirumus khas supaya sesuai untuk digunakan oleh semua jenis kulit termasuk kulit sensitif dan berjerawat. Keserasian kulit dan kualiti adalah dijamin.

Sekiranya anda mengalami kulit rosak akibat menggunakan ia selepas beberapa ketika, kami minta anda merujuk kepada pakar kulit Shaklee. Anda boleh walk in ke mana-mana cawangan Shaklee seperti berikut untuk mendapatkan penjelasan dan bantuan lanjut:

 • Perak
 • Pulau Pinang
 • Johor
 • Home Office

 

12. Kat Mana nak Dapatkan Set Kecantikan Youth Shaklee ni?

3 Cara Mendapatkan Set Youth Skincare:

1. Beli dari Wakil Pengedar Youth

Beli daripada saya, Zaleha iaitu Pengedar Youth yang sah dengan ID 1227002. Hubungi saya di 011-3619 8300 untuk sebarang pertanyaan mahupun tempahan. Barang akan dihantar menggunakan khidmat kurier.

Anda juga layak menerima harga yang lebih murah apabila anda mendaftar sebagai ahli Shaklee semasa pembelian.

2. Walk in ke Cawangan Shaklee

Beli terus di mana-mana branch Shaklee berdekatan anda. Untuk dapatkan harga lebih murah dengan pakej keahlian Shaklee, daftarkan diri anda sebagai Ahli Shaklee terlebih dahulu. Nyatakan hasrat anda untuk MENDAFTAR AHLI dan MEMBELI SET YOUTH sekaligus kepada staf yang bertugas.

Semasa mendaftar ahli, anda perlu menyatakan seorang Pengedar Shaklee sebagai rujukan anda. Anda boleh menggunakan ID saya sebagai rujukan semasa langkah ini. Berikut ialah maklumat saya:

Nama Pengedar Shaklee: Zaleha Binti Mohamad Saidin

No. ID: 1227002

No. Telefon (jika diminta): 011-3619 8300

3. Beli Online

Jika anda seorang yang sibuk dan tiada masa untuk menghubungi saya (1) atau walk in ke mana-mana cawangan Shaklee (2), anda boleh membuat belian melalui laman web Shaklee. Apa yang anda perlukan ialah kad debit atau kad kredit dengan symbol Visa atau MasterCard.

Klik LAMAN BELIAN SHAKLEE untuk membeli secara online.

 

13. Siapa Pengedar Youth Shaklee Skincare? Saya Nak Jumpa Pengedar Yang Sah boleh?

Saya adalah Pengedar Youth Shaklee anda dengan ID: 1227002. Anda boleh membuat pembelian Youth melalui saya dengan menghubungi nombor 011-3619 8300. Barang boleh dipos ke seluruh Malaysia, Sabah dan Sarawak. Kos penghantaran adalah PERCUMA sahaja. Klik untuk WhatsApp saya sekarang.

 

14. Kalau Saya Tolong Syorkan Youth Shaklee ni kepada kawan-kawan, Saya Layak Apa-apa Bonus Tak?

Ya anda layak mendapat bonus, dengan syarat anda telah mendaftarkan diri anda sebagai Ahli Shaklee terlebih dahulu. Hubungi saya Zaleha, wakil pengedar Shaklee anda untuk mengetahui cara-cara bagaimana anda boleh mendapat bonus dengan hanya mengesyorkan Youth kepada rakan-rakan anda.

 

 

Anda ada lain-lain soalan tentang Youth Shaklee? Komen di bawah dan tinggalkan no telefon atau email untuk saya jawab anda  😀


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Youth Shaklee Skincare | 14 Soal Jawab Lazim Yang Patut Anda Tahu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *