Month: May 2018

  • Trik Untuk Kurus | Berjaya Kurus dengan Gembira

    Bergembiralah Untuk Kurus Saya pernah ada rakan-rakan yang berusaha untuk kurus tau. Ada yang ambil ubat kuruslah, suplemen lah dan berdiet makan. Ada sekali hari tu rakan yang amalkan suplemen kurus tu sampai berkali-kali ulang masuk toilet, sampai kelat habis muka. Saya yang melihat pun rasa siksa, apatah lagi orangnya sendiri hihi. By the way, […]

  • Perlukah Vitamin Untuk Kurus? Suatu Penjelasan

    Bagaimana Mahu Kuruskan Badan Semasa saya hiking di Bukit Larut tempoh hari, saya mendapat seorang kenalan baru. Ketika berbual, beliau menyatakan hasrat memang mahu kuruskan badan. Beliau bertanya adakah vitamin untuk kurus memandangkan saya telah memberikan kad nama pengedar Shaklee saya kepadanya sebelum ini. Saya cuma tertawa… sejujurnya saya menjawab tidak ada. Saya akan jelaskan […]

  • Penyakit ITP | Ikhtiar Untuk Meningkatkan Bacaan Platlet Dalam Darah

    Info Penyakit ITP Penyakit ITP dalam istilah penuhnya ialah Idiophatic Thrombocytopenic Purpura adalah masalah dengan kekurangan trombosit dalam darah. Trombosit atau platlet adalah satu komponen dalam darah manusia yang berfungsi dalam pembekuan darah. Bila seseorang itu kekurangan platlet dalam darah mereka, boleh terjadi pendarahan dalaman, luka luaran menjadi lambat beku dan seseorang menghadapi risiko kehilangan […]

  • 5 Cara Mengatasi Kulit Kusam Supaya Wajah Kembali Cerah Berseri

    Masalah Kulit Kusam dan Puncanya Mesti ramai yang tercari-cari cara mengatasi kulit kusam kan? Kulit kusam ni agak mengganggu penampilan wajah meskipun kulit wajah kita tiada apa-apa masalah kulit seperti jerawat dan jeragat. Rasa macam kulit tak sihat dan lesu je kalau melihat orang yang berkulit kusam ni kan. Sedih tu.. Kulit kusam ni terjadi […]

  • Pengalaman Menggunakan Youth Skincare daripada Shaklee

    Youth Shaklee: Membongkar Testimoni Sendiri Ini cerita saya tentang pengalaman menggunakan Youth Skincare. Iyelah, asyik tengok testimoni orang lain aje kan bila nak keluar testimoni sendiri pula hehe. Bagi yang belum tahu, Youth Skincare adalah produk jagaan muka yang baru Shaklee lancarkan di Malaysia pada 1 Mac 2018 yang lalu. Youth Skincare ni sekaligus menggantikan […]

  • Kelebihan Youth Skincare Shaklee | Ini 7 Sebab Mengapa Saya Beli Walau Orang Kata Mahal Harganya

    Beli Youth Skincare Berbaloi atau Tidak? Ada kawan yang mengeluh harga Youth Skincare mahal sangat! Sebab boleh buat 3 bulan ansuran kereta Alza tau. hihi. Sejujurnya saya pun rasa agak mahal juga, tapi apa sebabnya saya masih membeli set Youth Skincare? 7 alasan dan kelebihan Youth Skincare Shaklee akan saya bongkarkan kepada anda di sini. […]

  • Percutian Bajet Cameron Highlands | 12 Tempat dalam Masa 2 Hari 1 Malam

    12 Tempat Menarik Cameron Highlands dari Simpang Pulai 5 dan 6 Mei yang lepas, saya dan keluarga telah bercuti ke Cameron Highlands. Walaupun tempoh 2 hari 1 malam agak singkat tetapi rasanya sudah cukup berbaloi bagi kami. Bukan hasrat nak berbelanja sakan, tapi cuma mahu luangkan masa bersama dan berjalan-jalan mencuci mata. Jadi bajet kami […]

  • Cara Mengatasi Jerawat Sebelum Haid Secara Semulajadi

    Jerawat Sebelum Haid Wanita dewasa ada yang mengalami masalah ini, iaitu jerawat muncul tiapkali sebelum period! Ha rasa down kan sebab tiap-tiap bulan dijengah oleh jerawat ni.. Jadi, bagaimana cara untuk mengatasi jerawat sebelum haid ni? Eh dengki betul dengan kulit wajah orang yang takde jerawat tu ya :joy: Punca Sebenar Jerawat Mengikut portal myHealth, […]

  • ESP Shaklee Review: Kisah Mengapa Saya Suka ESP Shaklee

    Mula Alkisah.. Masa mula kita kenal Shaklee dulu, inilah produk pertama yang saya beli tau. Yang mana lagi.. ESP lah. Cerita 2 tahun lepas tu ๐Ÿ˜„ย Jadinya, di sini sedikit ESP Shaklee review dari saya ya. Sebelum tu dok google pasal suplemen untuk kulit cantik opkos ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Cari punya cari, terjebak lah dengan ESP. Testimoni pun […]