Vitamin Untuk Lelaki – Tingkatkan Kesuburan dan Kesihatan

Produk suplemen dan vitamin banyak fokus kepada wanita ke? Eh tentulah tidak sebab vitamin untuk lelaki pun ada juga tau.

Bulan ini, Oktober 2018 adalah tanda Shaklee meraikan kesihatan lelaki dengan melancarkan Zinc Plus beserta beberapa lagi highlights vitamin untuk lelaki.

Special Release: Zinc Plus – Vitamin Untuk Lelaki

vitamin untuk lelaki

Sebenarnya suplemen Zinc Plus ini adalah menggantikan Zinc Complex sebelum ini. Dan suplemen ini adalah suplemen yang sangat bagus untuk kesihatan lelaki. Zinc adalah suatu jenis mineral yang menjadi komponen lebih 200 enzim di dalam badan kita, tak kira lelaki atau wanita. Tapi kali ini izinkan saya kongsi kepada anda kebaikan Zinc Plus untuk kesihatan lelaki ya.

Zinc untuk Kesuburan Lelaki

Bagi lelaki yang sudah berkahwin dan merancang untuk mendapatkan anak, zinc adalah mineral yang sangat penting untuk kesuburan anda. Zinc yang mencukupi akan (sumber):

  1. Meningkatkan kualiti sperma.
  2. Meningkatkan kuantiti bilangan sperma.
  3. Menghasilkan sperma yang sihat.
  4. Meningkatkan hormon testosterone, iaitu hormon seks lelaki.
  5. Mengurangkan risiko ketidaksuburan lelaki.

Sperma, adalah gamet jantan yang menjadi sebahagian daripada proses pembentukan bayi. Jadi, kualiti sperma yang baik akan meninggikan peluang untuk berjaya menghasilkan anak. Kuantiti sperma juga berperanan penting untuk meningkatkan peluang untuk persenyawaan ovum.

So, dalam ikhtiar mendapatkan zuriat, bukan pihak isteri sahaja yang perlu bimbang berkaitan kesuburan, pihak lelaki pun sama ye. Bila kedua-dua pihak mempunyai kesuburan yang baik insyaAllah rezeki mendapat anak pasti lebih cerah 🙂

Beza suplemen Zinc Plus Shaklee dengan Jenama Lain

Memang banyak suplemen Zinc di pasaran, tetapi anda mahu pilih yang mana?

Panduan mudah yang boleh anda pertimbangkan ialah:

Apakah sumber suplemen tersebut – sintetik atau semulajadi?

Dalam hal ini semestinya sumber semulajadi adalah yang terbaik. Anda tak perlu risau dengan kesan sampingan kerana ibarat anda memakan makanan yang sebenar cuma diolah dalam bentuk tablet sahaja.

Harga – adakah manfaat zinc berbaloi dengan harganya?

Ada suplemen zinc yang murah dan ada yang mahal. Mahal tak semestinya terbaik, dan begitu juga sebaliknya murah tak semestinya tidak bagus. Cuma pastikan suplemen yang anda pilih berbaloi dengan harganya dari segi keberkesanan.

Di sini, lihat perbezaan Zinc Plus Shaklee dengan jenama lain.

vitamin untuk lelaki

Sebotol Zinc Plus boleh bertahan selama 4 bulan dengan membekalkan 15 mg mineral zinc dalam setiap tablet / hidangan. Harganya RM56.25 sebotol menjadikan kos 1 tablet ialah lebih kurang 47 sen untuk sehari. Ia juga dibuat dalam bentuk zinc gluconate, iaitu sebatian yang paling bagus untuk resapan zinc yang tinggi di dalam badan. Sumber zinc adalah semulajadi dan bebas haiwan, jadi tiada masalah untuk pengguna termasuklah golongan vegetarian.

Cuba bandingkan dengan jenama lain, saya percaya pembelian Zinc Plus Shaklee adalah paling berbaloi, di samping kajian yang telah dilakukan sebelum produk ini dilancarkan.

Ini komen pengguna yang telah berjaya dibantu:

vitamin untuk lelaki
“Suami saya amalkan Zinc.”
vitamin untuk lelaki
“Saya cadangkan suami amalkan ZInc Complex.”

Vitamin E – Lagi Vitamin untuk Lelaki

Zinc sahaja adakah cukup untuk kesuburan lelaki? Jawapannya ya boleh sahaja jika mahu ambil Zinc Plus semata. Namun suka saya ceritakan tentang kebaikan vitamin E juga.

vitamin untuk lelaki

Vitamin E adalah satu lagi vitamin yang bagus untuk kesuburan lelaki. Kandungan anti-oksidan dalam vitamin E dapat memelihara sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikel bebas.

Dan fungsi yang paling penting untuk kesuburan lelaki ialah Vitamin E (sumber):

  1. Memperbaiki keaktifan dan pergerakan (mobility) sperma untuk mencari ovum.
  2. Meningkatkan kiraan kuantiti sperma.
  3. Meningkatkan libido, iitu keghairahan seks lelaki.

Apa kata pengguna? Jom ikuti:

vitamin untuk lelaki
“..si suami pula ambil Zinc dan Vitamin E untuk pekatkan sperma.”
vitamin untuk lelaki
“… encik suami pula try makan Vitamin E, Zinc dan ESP.”

Gabungan Zinc Plus dan Vita E Complex semestinya adalah duo yang hebat dalam menyokong kesuburan lelaki. Jadi, jangan lupa dapatkan untuk diri anda masing-masing 🙂

vitamin untuk lelaki

Bagi yang ingin mendapatkan 2 vitamin untuk lelaki bagi tujuan kesuburan ini, sila hubungi saya bagi sebarang pembelian atau pertanyaan.

Opss, jika anda segan mahu berurusan dengan saya direct, apa kata anda terus beli di laman web Shaklee melalui sistem pesanan online.

Klik button di bawah, isi maklumat diri dan buat pembayaran secara Visa / MasterCard dan submit pesanan anda. Vitamin akan sampai ke rumah anda dalam tempoh 2-3 hari bekerja.

 

>>> Baca Selanjutnya: Vitamin untuk Mengurangkan Kesan Berhenti Merokok <<<


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Vitamin Untuk Lelaki – Tingkatkan Kesuburan dan Kesihatan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *