Month: November 2018

  • Testimoni Senggugut Teruk Hilang Dalam Masa Singkat, Apa Rahsianya?

    Ini testimoni senggugut dari Puan Maria Awi. Kata beliau, sakit senggugut tu macam contraction nak bersalin azabnya, Allah… Alhamdulillah, senggugut yang menyerang tu cepat je pulih bila beliau ikhtiar dengar cara ini. Tonton video berdurasi 71 saat ini untuk perkongsian penuh beliau 🙂 Set Senggugut Shaklee Orang kata hanya perempuan yang alami senggugut teruk aje […]

  • 7 Testimoni Jerawat Shaklee | Biar Gambar Berbicara

    Sepanjang saya mengenali produk Shaklee, Alhamdulillah memang banyak testimoni bagus-bagus yang saya dengar, antaranya tentang testimoni jerawat Shaklee. Dalam hal jerawat, sebenarnya masalah setiap orang tidak sama. Ada sesetengah orang yang cuma mengalami jerawat ringan yang kadangkala saja muncul tapi ada sesetengah orang yang mengalami jerawat yang agak teruk seperti kes jerawat batu dan bernanah. […]

  • 7 Cara Hilangkan Senggugut Teruk Ketika Haid Yang Mengganggu Rutin Anda

    Saya percaya, rata-rata ramai antara kita yang pernah alami sakit senggugut ketika tempoh datang bulan. Ada ketikanya senggugut menyerang 1 ke 2 hari sebelum haid bermula dan ada ketikanya berlaku semasa tempoh-tempoh awal haid. Kalau senggugut menyerang, you ladies buat apa ye? Agak-agak ada ke cara hilangkan senggugut yang berkesan? Pengalaman saya sendiri waktu bekerja […]

  • Kebaikan Minyak Ikan Omega 3 Untuk Kesihatan

    Minyak ikan Omega 3 adalah antara jenis suplemen yang terkenal terutama di kalangan ibu-ibu. Nak tahu kenapa? Ya, ia kerana minyak ikan boleh membantu dalam perkembangan minda dan pembelajaran anak-anak sejak dari dalam kandungan atau sepanjang usia mereka. Namun, adakah kebaikan minyak ikan hanya untuk tujuan ini? Sebenarnya ada banyak lagi kebaikan minyak ikan Omega […]

  • Cara Hilangkan Jeragat dengan Bahan Semulajadi di Sekitar Kita & Sains di Sebaliknya

    Anda sudah cuba pelbagai petua dan cara hilangkan jeragat di wajah tapi tak juga berkesan? Ha mesti kecewa kan. Biar saya kongsi 5 cara hilangkan jeragat ini pula dan logik sains di sebaliknya. Mudah-mudahan petua ini berkesan untuk anda cuba! Fahami Jeragat Jeragat ni tak timbul macam tahi lalat. Ia rata sahaja mengikut permukaan kulit, […]

  • Kebaikan Performance Drink Shaklee – Minuman Tenaga Untuk Mereka Yang Aktif

    Minuman tenaga dalam pasaran memang ada banyak jenama, tapi apa pula kebaikan Performance Drink Shaklee? Dan apa keistimewaannya berbanding minuman tenaga yang lain? Jom saya kenalkan anda dengan minuman ini dahulu sebelum kita ketahui kebaikan Performance Drink Shaklee. Performance Drink Shaklee Pertama kali Performance Drink atau singkatnya PD ini dihasilkan ialah bagi membantu projek penerbangan […]

  • Fakta Menarik | Minuman Tenaga Yang Melakar Rekod Penerbangan Berkuasa Manusia

    Minuman tenaga? Paling tidak mungkin anda pernah meminum 100 Plus. Kalau diikutkan memang banyak jenama minuman tenaga yang ada dalam pasaran. Tapi kali ini saya mahu ceritakan tentang suatu minuman tenaga yang telah melakar sejarah! Pada tahun 1988, satu projek penerbangan berkuasa manusia bernama Daedalus dijalankan. Ya anda tak salah baca, penerbangan ini menggunakan kuasa […]

  • Tips Hiking Pertama Kali | Daki Gunung Semanggol

    Artikel kali ini agak istimewa. Saya nak berkongsi sedikit tips hiking pertama kali bagi sesiapa yang teringin nak menawan puncak Gunung Semanggol. Untuk pengetahuan, ketinggian Gunung Semanggol ialah 390 meter bersamaan 1279 kaki sahaja dari aras laut. Gunung ini terletak dalam daerah Kerian dan secara tepat lagi dalam DUN Semanggol. Bagi yang belum berpeluang ke […]

  • Pengalaman ke Padang Besar Naik Komuter | Dari KTM Kamunting

    Hari Isnin lepas, 5 Oktober 2018 saya merasai pengalaman baru ke Padang Besar naik komuter. Hasrat ni bermula bila bapa saudara saya jalan-jalan ke Padang Besar sebelum tu, jadi rasa teringin jugalah nak mencuba memandangkan saya tak pernah lagi naik komuter sejak ia beroperasi Julai 2015, di mana menghubungkan terus KL ke Padang Besar. Sudah […]

  • 8 Jenis Makanan Baik Untuk Darah Tinggi

    Bab pemakanan adalah antara yang perlu diambil berat bagi pesakit darah tinggi. Ada makanan yang tidak baik untuk mereka seperti pengambilan garam dan makanan berkolesterol tinggi. Namun, ada juga makanan baik untuk darah tinggi yang patut pesakit amalkan. Baca artikel ini lebih lanjut. 8 Jenis Makanan Baik Untuk Darah Tinggi 1. Sayuran Berdaun Sayuran seperti […]