Set Pencuci Muka Kulit Berminyak Yang Terbaik | 8 Testimoni Yang Berpuashati

Pengenalan

Kulit muka jenis berminyak memang sedikit sukar dijaga – perlukan lebih perhatian sebab tak dijaga elok ia akan menyebabkan pigmentasi dan mudah naik jerawat. Pemilihan pencuci muka kulit berminyak adalah antara perkara yang perlu diberi perhatian. Jangan sebarang pilih pencuci muka kalau anda jenis kulit muka berminyak ni, okay.

Set Pencuci Muka Kulit Berminyak YOUTH

pencuci muka kulit berminyak
YOUTH Skincare daripada Shaklee Malaysia

Baru dilancarkan pada Mac 2018, jualan YOUTH skincare daripada jenama Shaklee cukup memberangsangkan tau. 3 batch pertama yang masuk semuanya terjual habis dalam masa tak sampai sebulan. Ini cukup membuktikan yang YOUTH skincare mempunyai keistimewaan tersendiri sampai boleh laku keras sebegitu.

Jadi di sini, saya mahu kenalkan YOUTH skincare sebagai pencuci muka kulit berminyak yang anda boleh pertimbangkan.

  1. Luminous Gel Oil Cleanser

Dengan saja nama ‘Oil’ mungkin ada yang skeptip ya? Jangan risau, menggunakan pencuci muka YOUTH ini takkan menambah minyak pada kulit muka. Dan satu kebaikan ialah ia takkan mengering kulit muka juga.

Formulasi pencuci muka ini bebas sabun dan seimbang pH. Pencuci muka yang ada kandungan sabun tak bagus ya untuk kulit berminyak, sebabnya ia akan membuang semua minyak pada kulit. Bila minyak dibuang dari kulit muka, kelenjar minyak bawah kulit kita akan dapat signal untuk bebaskan lebih banyak minyak ke permukaan kulit.

Berlainan dengan pencuci muka yang ini, ia hanya menyingkirkan minyak yang berlebihan dan takkan membuatkan kulit jadi kering selepas pencucian.

Paling best yang tiada pada skincare lain ialah pencuci muka ini dilengkapi dengan campuran vtamin dan polifenol. Bukan setakat cuci muka untuk membersihkan minyak sahaja ya, tetapi dapat juga khasiat tententu untuk kulit yang sihat dan cantik.

  1. Perfecting Toner

Fungsi Toner ialah membantu menghilangkan minyak berlebihan dan menyingkirkan sel kulit mati yang tersisa selepas kita mencuci muka.

YOUTH Perfecting Toner adalah rangkaian pencuci muka kulit berminyak yang mesti diamal bersaya ya. Penggunaanya akan buatkan kulit kekal bersih dan dapat mengelak masalah breakouts.

Satu lagi kebaikan ialah toner ini dapat merapatkan kembali pori muka yang terbuka semasa mencuci muka. Kulit akan nampak halus bila pori mengecil. Rembesan minyak pada kulit muka juga akan dikurangkankan kerana liang pori yang rapat.

Seperti juga cleanser, YOUTH toner ini adalah campuran bahan 100% semulajadi dan dilengkapi dengan vitamin dan polifenol daripada anggur Muscadine yang memang terkenal dengan kuasa anti-oksidan yang sangat terbaik.

  1. Age Defense Moisturizer – SPF50

Jenis kulit berminyak tak perlu lagi pakai pelembap? Eh salah tu.

Pelembap antara item wajib dalam set pencuci muka kulit berminyak okay. Cuma, pemilihan Moisturizer yang betul adalah sangat penting.

YOUTH Age Defenser Moisturizer – SPF50 adalah pelembap yang tidak berminyak bila dipakai, nom-comedogenic malah dilengkapi dengan pelindung suria.

Pelembap bukan tujuannya untuk menjadikan kulit tambah berminyak, tapi ia berfungsi untuk mengekalkan kelembapan kulit muka yang berpanjangan. Dengan cara ini, kelenjar minyak akan mengurangkan rembesan minyaknya.

Dilengkapi dengan vitamin dan campuran botani, pelembap YOUTH ini dapat membantu melembapkan kulit, mengurangkan minyak muka dan memperbaiki tona kulit yang tidak sekata.

  1. Renewal Night Cream (Light)

Set jagaan kulit tak sah kalau tak ada Night Cream kan. Gunakan krim sebelum tidur supaya memberi nutrisi semulajadi kepada kulit. Night cream ini akan buatkan kulit anda jadi lembut dan berseri je bila bangun pagi tau!

Ramuan? Semestinya ada vitamin dan polifenol yang membantu untuk memperbaharui sel kulit, melembapkan dan menenangkan kulit.

8 Testimoni Pengguna YOUTH Skincare

Sekarang saya kongsikan beberapa testimoni pengguna YOUTH Skincare pula. Mereka ini pada mulanya memang mengalami masalah kulit muka berminyak. Rata-ratanya semua berpuashati dengan penggunaan set pencuci muka kulit berminyak jenama YOUTH ini.

Mari ikuti pengalaman berharga mereka.

pencuci muka kulit berminyak
Testimoni 1
pencuci muka kulit berminyak
Testimoni 2
pencuci muka kulit berminyak
Testimoni 3
pencuci muka kulit berminyak
Testimoni 4
pencuci muka kulit berminyak
Testimoni 5
pencuci muka kulit berminyak
Testimoni 6
pencuci muka kulit berminyak
Testimoni 7
pencuci muka kulit berminyak
Testimoni 8

 

Dapatkan Set Anda

Adakah anda masih tercari-cari set pencuci muka kulit berminyak yang terbaik? Dapatkan set YOUTH skincare anda masing-masing. Ia terbukti dapat membantu mengatasi masalah kulit minyak pengguna kami.

Sebarang pertanyaan bolehlah tinggalkan di ruang komen atau Whatsapp saya secara direct. Saya sedia berkongsi dan menjawab sebarang kekeliruan anda.

Mahu beli set pencuci muka ini sekarang? Klik button di bawah 🙂

promosi vivix shaklee 2018

 

Baca: YOUTH Skincare Krim Anti Penuaan Yang Organik, Selamat dan Berkesan – Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Set Pencuci Muka Kulit Berminyak Yang Terbaik | 8 Testimoni Yang Berpuashati”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *