Cara Kecutkan Tiroid? Lelaki Ini Kongsi Berita Gembira Selepas 2 Hari!

Beliau adalah bekas pensyarah saya semasa saya belajar peringkat degree Kejuruteraan Kimia di UTM Skudai dahulu. Sebelum Aidilfitri hari itu beliau ada minta pendapat saya tentang cara kecutkan tiroid yang beliau alami. Mujurlah selepas diagnos, bengkak tiroid beliau bukanlah risiko kanser. Tapi beliau masih mahu usaha supaya dapat kecutkan tiroid beliau, jadi saya cadangkan satu jenis supplement.

Selepas Aidilfitri, barulah beliau mulakan amal suplemen tersebut. And guess what?

Pada mulanya beliau tag saya untuk cara makan Vivix.

Ini komen beliau di Facebook! (Kredit: Facebook Hasyim Hassan)

cara kecutkan tiroid

cara kecutkan tiroid

Subhanallah! Sejujurnya saya gembira dengan kesan positif yang beliau terima. Bayangkan bengkak tiroid yang merisaukan tu dah rasa makin kecut. Patinya orang yang mengalami sahaja dapat rasa perubahan begini. Walaupun belum ada pengesahan dari doktor, tapi perubahan tetap ada dan dapat dirasa sendiri oleh beliau. Baru 2 hari tau!

Vivix –  Cara Kecutkan Tiroid dengan Suplemen Semulajadi

Apa suplemen yang saya cadangkan yang beliau amalkan tu sehingga membantu untuk kecutkan bengkak tiroid beliau?

Jawapannya ialah minuman kesihatan Vivix.

Bagi yang pertama kali dengar, Vivix ialah minuman kesihatan yang kaya dengan anti-oksidan dari kategori resveratrol yakni sejenis anti-oksidan yang paling kuat dan berkuasa. Sebagai perbandingan, resveratrol ada khasiat anti-oksidan 10 kali ganda berbanding vitamin C tau.

Vivix dan Tiroid

Anti-oksidan ialah kata kunci yang sangat penting sebagai ramuan Vivix kerana fungsinya yang dapat melindungi sel-sel badan daripada serangan radikel bebas berbahaya.

Sebab itu orang kata, kalau mahu badan sentiasa kekal sihat mesti amalkan anti-oksidan dalam pemakanan harian

Contoh makanan kaya anti-oksidan. Kredit: healthverywell.com

Satu lagi kebaikan Vivix untuk orang yang ada masalah bengkak kelenjar tiroid ialah ia ada khasiat untuk memperbaiki struktur sel badan dari peringkat DNA lagi.

DNA adalah kod genetik yang sangat penting untuk pembentukan sel yang sihat dan sempurna. Kalau DNA terganggu, maka sel yang terhasil juga boleh cacat dan tidak berfungsi dengan baik. Sel tidak dapat menjalankan fungsinya masing-masing dengan berkesan. Maka akan jadi masalah-masalah seperti pembengkakan tiroid sebegini.

Pengambilan Vivix membantu untuk baiki sel-sel tersebut. Khasiat Vivix memulihkan sel-sel yang rosak, jadi fungsi sel kembali normal. Ini nantinya akan menggalakkan fungsi kelenjar tiroid yang kembali membaik. Sebab itu bengkak tiroid lama-kelamaan akan surut apabila Vivix diamalkan dengan konsisten.

Kesan Vivix cepat atau lambat?

Ini saya susah nak cakap. Sebabnya, metabolisme badan setiap orang tidak sama. Ada orang yang terima kesan dengan cepat, tapi ada orang yang lambat terima kesannya. Ini semua bergantung kepada fisiologi badan seseorang untuk menyerap khasiat Vivix masing-masing ya.

Tapi apa yang penting ialah, pengambilan minuman tinggi anti-oksidan seperti Vivix ini sangat-sangatlah membantu untuk mereka yang sedang tercari-cari cara kecutkan tiroid secara semulajadi.

Lain-lain kisah Kecutkan Tiroid Yang Berjaya

Di bawah saya kongsikan juga beberapa maklumbalas pengguna Vivix yang turut dapat kesan positif kecutkan tiroid. Syukur, kesihatan mereka semakin membaik nampaknya 🙂

cara kecutkan tiroid

cara kecutkan tiroid

cara kecutkan tiroid

Ada antara pembaca yang ingat pada orang terdekat yang ada masalah bengkak tiroid sebegini?

Jadi, jangan lupa kongsikan artikel saya ini kepada mereka-mereka ya. Semoga jadi inspirasi untuk mereka berikhtiar dan tidak putus harap.

Bagi yang ingin mencuba sendiri khasiat Vivix sebagai ikhtiar cara kecutkan tiroid, boleh sahaja hubungi saya selaku Pengedar Shaklee untuk membuat pembelian. Call / SMS / WhatsApp ke 01136198300 (Zaleha).

Nak cara lagi mudah untuk dapatkan Vivix Shaklee? Buat saja belian online di laman shopping cart Shaklee Malaysia! Klik di sini >> Shaklee Malaysia << sekarang!

 

Sumber: Tiroid (Portal MyHealth)

Baca Juga: Fungsi Vivix Shaklee – Minuman Kesihatan dengan 4 Ramuan Tinggi Anti-Oksidan 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *