Cara Tingkatkan Imun Badan | Setiap Rumah Kena Ada Immune Booster Ini Untuk Elak Senang Diserang Penyakit!

Ada ke orang cari immune booster sebagai cara tingkatkan imun badan?  Yes, memang ada.  Immune booster memang penting untuk waktu-waktu kecemasan di mana kalau badan seseorang yang diserang penyakit tak dapat nak sembuh dengan cepat, maka akan menyebabkan risiko lain yang sangat buruk!

Antara kes-kes yang perlukan immune booster supaya penyakit cepat pulih ialah:

 • Tonsilitis (bengkak tonsil)

Bengkak tonsil selalu terjadi untuk orang demam. Kelenjar tonsil dalam tekak kita biasanya akan bengkak sebab badan kita telah diserang bakteria atau virus. Fungsi organ tonsil sebenarnya ialah untuk menapis bakteria atau virus tersebut. Tetapi andai kata tonsil terus-terusan membengkak bermaksud keimunan badan kita sangat lemah dan serangan adalah pada tahap bahaya. Ada risiko kita akan dapat penyakit atau doktor cadangkan supaya organ tonsil dibuang secara pembedahan untuk tidak mengganggu aktiviti harian.

 • Influenza

Dari udara yang kotor dan tercemar, bakteria dan virus sangat mudah tersebar. Susah untuk kita mengelak sebab kita perlu keluar untuk melakukan aktivit harian. Bayangkan kalau hari-hari terdedah kepada persekitaran yang berbahaya ini, influenza akan mudah terjadi danmengganggu rutin. Jadi memang wajib ada immune booster supaya badan kebal dari serangan!

 • Demam Denggi

Paling orang takut ialah denggi berdarah. Sebab itu kalau demam berlanjutan tak juga pulih-pulih, itu satu keadaan yang cukup ditakuti sebab boleh meragut nyawa. Penting untuk cepat pulih dari demam dengan kadar segera.

Pengambilan suplemen immune booster ada logiknya, betul kan?

Cara Tingkatkan Imun Badan dengan NutriFeron | Immune Booster dari Jenama Shaklee

Di sini, saya kenalkan dengan suatu produk immune booster daripada Shaklee. Namanya NutriFeron.

cara tingkatkan imun badan
NutriFeron & 4 ramuan berpatennya

NutriFeron adalah ramuan daripada ekstrak biji labu, biji plantago asiatica, honeysuckle jepun dan bunga safflower. Keempat-empat ramuan ini bukan sebarang tumbuhan, tetapi ia telah dikaji mempunyai keupayaan untuk mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Apa itu interferon?

Interferon adalah perisai keimunan dalam badan kita. Ia memang dihasilkan dalam badan. Tetapi dengan memakan NutriFeron, bermakna perisai ini semakin kuat dan kukuh bagi melawan penyakit.

cara tingkatkan imun badan
Dr Yasuhiko Kojima – seorang immunologist

Ini gambar Dr Yasuhiko Kojima. Beliau ialah saintis dari Universiti Tokyo yang telah menemui interferon semulajadi pada tahun 1954 dan dengan itu menghasilkan produk NutriFeron ini. 40 tahun lamanya beliau membuat kajian dengan mengkaji pelbagai sebatian dan lebih 200 herba yang berpotensi , akhirnya beliau menemukan 4 bahan utama dalam NutriFeron yang sangat membantu sebagai immune booster. 40 tahun kajian suatu tempoh yang lama kan!

Paling menakjubkan, penemuan dan rekaan Dr Kojima ini telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Satu lagi perkara yang penting, ramuan immune booster ini hanya boleh didapati daripada Shaklee kerana ia telah dipatenkan semata-mata untuk Shaklee. Menjadi suatu kesalahan jika ada syarikat lain yang membuat formulasi yang sama seperti NutriFeron Shaklee. Dalam erti kata mudah, pihak Shaklee boleh mendakwa mereka kerana menciplak produk mereka.

Fungsi NutriFeron Shaklee

 1. Mengukuhkan sistem imun dalam 3 hari

Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun badan dengan mengerahkan sistem pertahan semulajadi badan (T-sel, B-sel dan makrofaj) berfungsi untuk membunuh.

 1. Melawan Kanser & Tumor

Ia mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu, ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

 1. Melindungi dari Influenza

Ia mengimbangi respon alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikroorganisma termasuk selesema, demam, alergi, keradangan dan influenza.

 1. Meringankan Stres dan Kelesuan

Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

 1. Melambatkan Penuaan

Formula unik NutriFeron merangsang pengeluaran makrofaj untuk mengurangkan radikel bebas, virus dan kuman. Jadi, sel-sel akan menjadi lebih sihat dan penuaan sel dapat dilengahkan.

 1. Mengurangkan Jangkitan Oleh Pesakit Hepatitis B dan C

Ia memerangi virus dan mengurangkan jangkitan serta meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit Hepatitis B dan C.

 1. Memperbaiki Simptom Menopous

Keadaan darah tinggi, kolesterol, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopous akan menjadi semakin baik.

 1. Memperbaiki PMS (Sindrom Pra Haid)

NutriFeron terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan sewaktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

Testimoni Meningkatkan Imun Badan Oleh NutriFeron Shaklee

Saya lampirkan beberapa testimoni NutriFeron yang telah membantu ramai pengguna memulihkan kesihatan mereka. Keimunan badan menjadi lebih kuat, kurang jatuh sakit dan dapat menjalani aktiviti seharian tanpa risau terhadap ancaman kesihatan dari persekitaran yang tidak bersih.

cara tingkatkan imun badan

cara tingkatkan imun badan

cara tingkatkan imun badan

Harga dan Cara Beli

Berapa anda sanggup laburkan untuk makanan sihat yang dapat mengekalkan kesihatan anda? Contohnya wang dibelanjakan untuk membeli buah dan sayuran, serta makanan-makanan berkhasiat yang lain? Tentu wang bukan masalah, asalkan kesihatan terjamin betul?

NutriFeron adalah salah satu pelaburan kesihatan yang terbaik yang anda boleh dapatkan!

Harga 1 sachet cuma sekitar RM6. Adalah berbaloi untuk amalkan se-sachet NutriFeron setiap hari untuk memelihara keimunan badan yang baik, betul kan.

Sekotak NutriFeron ini harganya ialah RM181.25 tidak termasuk pos. Terdapat 30 sachet di dalamnya. Boleh diamalkan oleh seisi keluarga.

Nak amal hari-hari pun boleh.

Nak amal bila hadapi jangkitan atau sakit yang tiba-tiba pun boleh.

Tapi, apa yang pasti boleh jadikan NutriFeron ini sebagai penawar standby di rumah. Bila ada kecemasan, ambil NutriFeron supaya dapat tingkatkan imun badan ahli keluarga yang terlibat. Sebagaimana anda simpan first aid yang ada panadol, plaster, minyak angin, kok yok dan lain-lain, NutriFeron juga patut ada dalam simpanan okay. No harm!

Untuk membeli NutriFeron, anda boleh lakukan melalui 3 cara berikut:

 1. Hubungi saya secara panggilan, sms atau WhatsApp di talian 011-3619 8300.
 2. Beli online di laman e-Shopping Shaklee. Klik untuk ke laman tempaha —> e-Shopping Shaklee NutriFeron
 3. Hadir ke mana-mana cawangan atau HQ Shaklee dan beli terus di kaunter (Walk In). Semak alamat cawangan Shaklee berdekatan anda di sini: Alamat Home Office dan Cawangan Shaklee.  [Offer! Dapatkan Diskaun Harga Semasa Membeli Secara Walk in di Cawangan Shaklee: Terima Tawaran? Klik Sini]

Sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya dengan menekan simbol WhatsApp di kanan artikel ini okay. Jangan segan-segan untuk bertanya sebarang kemusykilan ya.

Diharap perkongsian saya ini bermanfaat kepada semua yang memerlukan. Ingat, nikmat kesihatan adalah sangat berharga. Peliharalah ia dengan sebaik mungkin! Buat yang terbaik untuk kesihatan kita; jaga pemakanan, amalkan gaya hidup sihat, kawal stress dengan baik serta ambil suplemen dengan bijak!

 

Rujukan: Shaklee Malaysia


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Cara Tingkatkan Imun Badan | Setiap Rumah Kena Ada Immune Booster Ini Untuk Elak Senang Diserang Penyakit!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *