Info Lengkap Herbal Blend Shaklee

Herbal Blend adalah krim serbaguna yang dikeluarkan oleh syarikat suplemen semulajadi dipercayai Shaklee. Krim ini menjadi krim paling digemari ibu-ibu kerana ia sangat sesuai untuk bayi yang berkulit sensitif. Selain untuk kegunaan pada bayi, krim ini juga sesuai untuk kegunaan orang dewasa seperti masalah angin, gatal-gatal, kulit kasar, kesan parut dan alergik.

Sudah banyak dengar tentang Herbal Blend tapi anda ragu-ragu nak membeli sebab tidak kenal produk ini lagi secara dekat? Mari saya kongsikan info lengkap tentang Herbal Blend Shaklee ini!

Label dan Packaging

Packaging krim Herbal Blend adalah dalam bentuk bekas tiub seperti packaging pencuci muka.

Kandungan di dalamnya ialah 113 gram.

Dimensi tiub ialah seperti berikut,

herbal blend Shaklee
Tiub dengan 17 cm Tinggi dan 6 cm Lebar

Ini pula label yang terdapat pada packaging,

herbal blend Shaklee
Label Hadapan
herbal blend shaklee
Label Belakang

Kandungan yang terdapat pada label Herbal Blend Shaklee ialah,

Water, Stearic Acid, Isopropyl Myristate, Butylene Glycol, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cetyl Alcohol, Squalane, Methyl Salicylate, Zea Mays (Corn) Oil, Menthol, TrieThanolamine, AsculusHippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Equisetum HyemaleExtract, Tussilago Farfara (Coltsfoot) Leaf Extract Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Urtica Dioica (Nettle) Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Melissa Officinalus Extract, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Tropolone.

Tekstur Krim

Krim Herbal Blend berwarna putih, dengan aroma herba yang tidak terlalu kuat. Rasanya sejuk dan selesa bila disapu pada kulit. Tidak panas macam balsem atau minyak angin. Bila pakai, rasa just nice sahaja.

Tarikh Luput

Satu tiub Herbal Blend bertahan selama 2 tahun dari tarikh ia dikeluarkan. Jadi memang sangat lama kan! Tak risau pun kalau nak simpan satu tiub di rumah masing-masing untuk kegunaan seisi keluarga.

Berapa Lama Kegunaan?

Ini agak abstrak untuk diberitahu. Ia bergantung pada penggunaan masing-masing.

Ada orang yang guna sebagai losyen, dipakai hari-hari jadi krim akan cepat habis.

Ada orang yang memang standby untuk kegunaan bayi sahaja – untuk turunkan suhu demam, sapu pada ruam, redakan alergik, gatal-gatal dan lain-lain – mungkin tempoh kegunaan menjadi lebih panjang sebab hanya guna bila perlu sahaja.

Macam saya sendiri, memang standby di rumah satu tiub Herbal Blend untuk kegunaan seisi keluarga. Ada yang pakai masa gatal-gatal digigit nyamuk, ada yang sapu bila sakit perut atau senggugut, ada yang buat losyen kaki tangan sekali-sekala dan macam-macam kegunaan lagi, jadi krim cepat saja habis, haha! Cepat tak cepat, lebih dari 3 bulan jugalah dapat guna 😉

Cara Beli Herbal Blend

Berminat untuk dapatkan krim Herbal Blend Shaklee? Terus sahaja hubungi saya Zaleha, Pengedar Sah Shaklee dengan ID 1227002 di WhatsApp. Boleh juga buat panggilan atau hantar SMS terus ke 01136198300.

Saya akan uruskan pesanan anda dan poskan krim ini terus ke rumah ya.

 

Baca: Pelbagai Kebaikan dan Fungsi Herbal Blend


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 responses to “Info Lengkap Herbal Blend Shaklee”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *