11 Testimoni | Kegunaan Krim Serbaguna Herbal Blend

Herbal Blend adalah suatu krim sapuan yang kandungannya ialah herba-herba terpilih dengan khasiat tersendiri. Krim ini paling popular di kalangan ibu-ibu yang mempunyai anak kecil kerana kegunaannya yang mesra bayi.

Tapi usah salah faham. Krim Herbal Blend bukan saja bertujuan untuk kegunaan bayi sahaja, ia juga mempunyai fungsi dan kegunaan lain sehingga sangat sesuai dijadikan krim simpanan di setiap rumah.

Selain melegakan ruam pada bayi, krim ini juga sesuai untuk masalah parut campak, HFMD, meredakan demam dan penjagaan bayi dengan masalah ekzema. Namun tidak ketinggalan kebaikan dan kegunaan krim serbaguna Herbal Blend untuk semua peringkat umur. Nama pun serbaguna, sudah tentu ada banyak fungsi lain krim ini.

Kegunaan Krim Serbaguna Herbal Blend

Antara lain kegunaan krim serbaguna Herbal Blend ialah:

  1. Mengecutkan parut jerawat

Bagi kulit jenis berjerawat, mesti rasa tidak selesa setiapkali jerawat baru timbul. Sudahlah sakit, paling teruk ia mengganggu penampilan kulit wajah, aduh. Jadi bolehlah sapukan saja krim ini pada jerawat-jerawat anda tersebut supaya cepat kecut. Tengok, kesan selepas 7 hari amat-amat baik sekali.

kegunaan krim serbaguna herbal blend

  1. Memperbaiki masalah kulit kering, kasar dan merekah

Memang betul masalah kulit kering mungkin kerana kurang air, jadi kulit tidak mendapat lembapan yang cukup menyebabkan ia jadi kasar, pecah dan merekah. Selain banyakkan minum air, kegunaan krim serbaguna Herbal Blend cukup membantu.

kegunaan krim serbaguna herbal blend

kegunaan krim serbaguna herbal blend

kegunaan krim serbaguna herbal blend

kegunaan krim serbaguna herbal blend

  1. Membantu menghilangkan parut

Parut adalah kesan sel kulit kita yang menutup bahagian yang terluka, tapi yang tak sedapnya apabila memandang kesan parut yang mencacatkan penampilan kulit kita.

Kini usah risau. Ini kegunaan krim serbaguna Herbal Blend Shaklee yang seterusnya –  sapukan pada parut luka, keadaan kulit akan semakin baik.

kegunaan krim serbaguna herbal blend

  1. Menghilangkan lenguh

Siapa sangka, krim ini rupanya boleh menghilangkan lenguh tahu.

Perkara utama, kerana kandungan tidak panas jadi boleh disapu pada mana-mana bahagian kulit. tak perlu risau juga kalau-kalau tidak boleh lena tidur malam kerana sememangnya ia bersifat sejuk dan menenangkan.

kegunaan krim serbaguna herbal blend

  1. Menurunkan suhu badan akibat demam

Selain dijelum dengan air biasa, krim Herbal Blend membantu juga untuk menurunkan suhu badan bayi sehingga dewasa. Kalau gunakan air semestinya ia cepat kering dan kena celum selalu, tapi kalau sapukan krim ini, kesan menyejukkan badan jadi lebih lama. Mestilah ia sangat-sangat membantu, terutama untuk ibu-ibu di rumah – buat standby untuk kegunaan bayi dan seisi rumah juga.

kegunaan krim serbaguna herbal blend

  1. Mempercepat penyembuhan kulit melecur

Kegunaan krim serbaguna Herbal Blend ialah dapat juga melegakan kulit yang melecur terkena benda panas. Sakit dan pedih usah cakaplah untuk kes kulit melecur, tapi jangan lupa sapukan krim supaya legakan bahagian kulit yang terlibat.

kegunaan krim serbaguna herbal blend

  1. Melegakan masalah kulit seperti campak dan ruam

Masalah pada kulit ada pelbagai punca sama ada disebabkan kuman atau alergik. Sememangnya kulit kita terdedah kepada persekitaran yang mungkin kotor dan tercemar. Selain kuatkan imun badan, sapukan krim Herbal Blend untuk membantu masalah kulit sebagai ikhtiar fizikal.

kegunaan krim serbaguna herbal blend

kegunaan krim serbaguna herbal blend

Penutup

Banyak sungguh kegunaan krim serbaguna Herbal Blend ini rupanya. Kalau anda sedang gunakan krim ini, jangan lupa ia ada banyak kegunaan ya. Bagi yang belum mencuba, memang berbaloi untuk membeli krim ini dengan harga RM47.50 sahaja termasuk kos penghantaran. Lihatlah kegunaannya yang pelbagai, memang boleh dijadikan standby di rumah.

Mahu dapatkan satu? Hubungi saya.

Baca Lagi: Info Lengkap tentang krim Herbal Blend


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *