Petua Hilangkan Gout Cara Moden

Penyakit gout adalah penyakit yang disebabkan asid urik berlebihan di dalam badan. Asid urik datangnya dari penguraian protein yang dipanggil purin. Secara normal, asid urik sepatutnya dibuang melalui air kencing tetapi bagi pesakit gout, asid urik terkumpul dalam badan mereka pada bahagian sendi-sendi, lalu menyebabkan bengkak dan rasa sakit. Ia biasa terjadi pada bahagian kaki.

Dengan perkembangan teknologi perubatan sekarang, penyakit gout dapat diubati dan dikawal. Selain itu, antara lain petua hilangkan gout ialah mengamalkan pantang makanan yang mempunyai kandungan purin seperti daging haiwan, makanan laut dan kekacang. (Rujukan: Portal MyHealth)

Petua hilangkan gout yang antara lain yang boleh dilakukan oleh pesakit-pesakit gout ialah mengamalkan pemakanan yang berkhasiat. Salah satu suplemen yang dicadangkan untuk tujuan ini ialah Vivix.

Mari kami dedahkan pengalaman pesakit-pesakit gout yang mengamalkan Vivix sebagai usaha menambahbaik kesihatan diri sekaligus ikhtiar untuk mengelakkan serangan gout berulang.

Maklumbalas 1: Dulu Ambil Painkiller Setiap Hari, Kini Tidak Lagi

Ayah beliau menghidap gout sudah puluhan tahun , sejak berumur 30-an. Setiap hari terpaksa mengambil painkiller supaya dapat mengawal sakit gout sehingga ruitn harian terganggu. Pemakanan pula sangat sensitis, salah makan terus boleh kena serangan gout.

petua hilangkan gout

 

Maklumbalas 2: Aktif Selepas Gout Tidak Lagi Menyerang

Beliau dapat mengawal penyakit gout dengan cara berpantang makanan. Sebagai tambahan, beliau amalkan Vivix untuk semakin sihat.

petua hilangkan gout

 

Maklumbalas 3: Bisa di kaki Sudah Tiada

Berikhtiar dengan Vivix, sakit di kaki ibu beliau kerana gout kembali pulih malah bengkak juga menyurut.

petua hilangkan gout

Begitulah kisah mereka. Vivix bukanlah ubat, tetapi adalah minuman kesihatan, di mana khasiat anti-oksidan resveratrol di dalamnya ternyata dapat menambahbaik kesihatan seseorang, insyaAllah semuanya dengan izin Allah jua.

 

Bagi sesiapa yang berminat untuk mendapatkan Vivix, boleh hubungi saya di talian 011-3619 8300 (Call / SMS / WhatsApp). Nikmati diskaun harga dan konsultasi percuma untuk setiap belian anda.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *