Jenis-jenis Suplemen Antioksida Terbaik daripada Jenama Shaklee

Antioksida dapat melindungi sel badan kita daripada dirosakkan oleh radikel bebas. Walaupun antioksida sebenarnya dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita, namun kuantitinya akan berkurang apabila seseorang itu semakin meningkat usia.

Bagi mengatasi kekurangan antioksida dalam badan, seseorang itu bolehlah mengambil makanan yang kaya khasiat antioksida setiap hari. Bagi yang mahu lebih jaminan, pengambilan suplemen antioksida boleh dijadikan sebagai alternatif.

Di sini, kami ingin berkongsi suplemen antioksida terbaik daripada jenama Shaklee. Siapa tahu, ada yang sedang mencari suplemen antioksida kan?

Suplemen Antioksida Terbaik Jenama Shaklee

 1. Vivix

suplemen antioksida

Vivix mengandungi ramuan antioksida jenis polifenol dan resveratrol. Khasiat antioksida ini didapati daripada 4 tumbuhan yang istimewa dan kaya khasiat iaitu Anggur Muskat, Lobak Ungu, Elderberi dan Japanese Knotweed.

Kuasa antioksida daripada kumpulan polifenol dan resveratrol dalam Vivix adalah 10 kali ganda lebih berkuasa berbanding antioksida jenis Vitamin C. Oleh itu, Vivix adalah suplemen antioksida yang paling premium dan harganya pun boleh tahan.

Secara ringkas, khasiat Vivix ialah:

 • Membaiki sel DNA ke arah lebih sihat
 • Mengurangkan keradangan sel akibat tindakan radikel bebas
 • Meningkatkan penghasilan tenaga
 • Mengelakkan pengumpulan protein AGE yang berisiko merosakkan sel badan
 1. Res-V

suplemen antioksida

Res-V adalah revolusi daripada Vivix. Selain mengandungi 4 kandungan utama Vivix, ia mempunyai ramuan tambahan lain iaitu Anggur Hitam, Anggur Merah, Hampas Anggur, buah delima dan buah kaduka.

Jika Vivix dalam bentuk cecair, suplemen antioksida Res-V pula dalah dalam bentuk tablet. Jangka hayat produk ini lebih lama iaitu bertahan 2 tahun daripada tarikh dibuat. Ia juga mudah dibawa bagi pengguna yang kerap travel seperti pergi menunaikan umrah dan haji.

Khasiat Res-V ialah:

 • Meningkatkan perlindungan sel
 • Meningkatkan tenaga dan prestasi sel
 • Menguatkan fungsi sel

 

 1. SR Vita C Plus

suplemen antioksida

Vitamin C adalah jenis antioksida yang tidak asing lagi dalam masyarakat. Umum mengetahui vitamin C amat-amat penting untuk keimunan badan kita. Ia mengelakkan seseorang daripada mudah dijangkiti bakteria dan membantu dalam penyembuhan demam dan selesema.

Antara khasiat SR Vita C Plus ialah:

 • Menguatkan sistem keimunan badan bagi melawan penyakit
 • Memelihara kesihatan mulut dan gusi
 • Menggalakkan penghasilan kolagen dan kulit yang cantik
 1. Vita-E Complex

Selain vitamin C, vitamin E juga tidak kurang terkenal sebagai antioksida.

Vita-E Complex ini diekstrak daripada sumber biji anggur. Selain vitamin E, ada juga kandungan Selenium. Selenium adalah sejenis antioksida juga.

Khasiat Vita-E Complex ialah:

 • Membantu melambatkan proses penuaan
 • Melancarkan peredaran darah dan bagus untuk kesihatan sistem kardiovaskular
 • Memelihara kesihatan sistem pembiakan lelaki dan wanita yang baik
 1. CarotoMax

CarotoMax pula ialah suplemen antioksida yang dipanggil karotenoid. Ia menggabungkan 6 jenis karotenoid iaitu alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin.

Semua sumber karotenoid adalah semulajadi iaitu daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina dengan manfaat:

 1. Memelihara kesihatan yang baik
 2. Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan mata yang baik dan pertumbuhan tisu
 3. Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput lendir.

Secara ringkas, khasiat CarotoMax untuk pengguna ialah:

 • Melindungi kerosakan sel akibat pengoksidaan kolesterol jahat LDL
 • Melindungi dan menjaga kesihatan mata serta mengelakkan risiko penyakit berkaitan mata.
 • Membantu memperbaiki tekstur kulit

Rumusan

Suplemen jenama Shaklee sangat terkenal sebagai suplemen semulajadi yang selamat dan berkesan. Ia mendapat persijilan Halal yang sah serta bebas dari bahan-bahan sintetik dan berbahaya kepada pengguna.

bagi yang berminat untuk mendapatkan suplemen antioksida jenama Shaklee seperti yang kami kongsikan di atas, bolehlah menghubungi pengedar Shaklee Zaleha di talian 011-3619 8300.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *