Manfaat dan Kebaikan ResV Shaklee | Suplemen Antioksida Yang Menggalakkan Kesihatan

Umum mengetahui, makanan yang mempunyai khasiat antioksida sangatlah baik untuk mengekalkan kesihatan badan. Sayur-sayuran dan buah dengan khasiat antioksida pula biasa dijual dengan harga yang tidak kurang murahnya. Begitulah, makanan yang tinggi dengan khasiat antioksida biasanya lebih mahal kerana kebaikan-kebaikan yang bakal didapatkan oleh pengguna.

Kali ini, kami di VitaminMerah ingin mengenalkan suatu suplemen antioksida yang sangat bagus dan berkhasiat dari jenama Shaklee, iaitu ResV.

Kalau selama ini, minuman antioksida yang menjadi hot selling item Shaklee ialah Vivix. ResV ini juga membawa khasiat antioksida seperti Vivix, bahkan khasiatnya adalah lebih lagi!

kebaikan resv shaklee
Vivix dan ResV – botol yang lebih kurang sama. (Kredit: vitamin-cerdik.com)

Beza Vivix dan ResV adalah dari segi kandungan dan bentuk penggunaan.

Vivix dibuat dalam bentuk cecair dengan kandungan 4 botani tinggi khasiat iaitu Muscadine Grapes, Purple Carrot, Japanese Knotweed dan Elderberry.

ResV pula dibuat dalam bentuk kapsul lembut (sofgel) dengan kandungan botani seperti Vivix beserta tambahan 5 botani berkhasiat lain iaitu Chebulic Microbalan, Pomegranate (Delima), Black Currant, Grape Pomace dan Red Grape.

kebaikan resv shaklee
Kandungan Botani Berkhasiat di dalam ResV Shaklee

Dengan tambahan kandungan  ResV berbanding Vivix, kajian mengatakan kuasa antioksida di dalam ResV adalah 30% lebih tinggi! Menakjubkan, kerana Vivix sahaja pun sudah sangat banyak kebaikan dan kelebihnya tau!

Kebaikan ResV Shaklee

ResV sangat kaya dengan antioksida dari kumpulan polifenol, iaitu kumpulan antioksida dengan kuasa yang sangat tinggi.

Secara umum, fungsi antioksida dapat meneutralkan radikel bebas yang menyerang badan. Radikel bebas adalah penyebab wujudnya pelbagai penyakit dan kerosakan sel. Mengekalkan bekalan antioksida kepada badan sangatlah penting untuk memelihara kesihatan yang baik dan berpanjangan.

Oleh itu, nah kami kongsikan kebaikan ResV Shaklee dengan lebih spesifik.

  1. Menggalakkan kulit yang sihat

Melindungi kulit dari kerosakan oleh sinar UV dan serangan radikel bebas. ResV juga dapat meningkatkan penghasilan kolagen kulit. Dengan itu, secara tidak langsung ia akan mengurangkan masalah garis halus dan kedutan. Wah, penamiplan boleh jadi awet muda!

  1. Menyokong Peredaran Darah Yang Sihat

Keradangan kronik adalah punca utama penyakit jantung. Dengan khasiat ResV, ia membantu mengurangkan keradangan,  menurunkan tekanan darah dan tahap kolesterol LDL. Sistem peredaran darah menjadi semakin baik dan menggalakkan kesihatan jantung.

  1. Menstabilkan Gula Darah

Ini berita baik untuk pengguna yang ada masalah kencing manis. Bukan sahaja ResV membantu untuk menurunkan tahap gula darah, ia juga meningkatkan kepekaan hormon insulin untuk bekerja dengan lebih baik. Ditambah dengan amalan pemakanan yang betul, pesakit diabetes akan mudah mengawal gula dalam darah yang stabil dengan pengamalan ResV.

  1. Menyokong Detoks Yang Berkesan

Badan manusia sememangnya boleh detoks secara semulajadi. Namun, jika badan terlalu terbeban dengan bahan toksid, proses detoks semulajadi tidak akan berjalan dengan lancar.

Mengambil lebih bekalan antioksida daripada ResV dapat membantu meningkatkan kesihatan hati, iaitu organ utama detoks. Ia akan membantu mengawal stress dalaman, mengurangkan kemerahan dan pembengkakan, serta mengurangkan kematian sel-sel hati.

Kesan badan yang detoks dengan baik ialah apabila badan menjadi semakin cergas dan berasa ‘ringan’. ResV menggalakkan perkara ini.

  1. Fungsi Otak Yang Sihat

Pengambilan polifenol ResV setiap hari dengan konsisten meningkatkan aliran darah ke otak, meningkatkan ingatan dan daya tumpuan.

  1. Meningkatkan Tenaga dan Kekuatan Otot

ResV mempercepat penghasilaan mitokondria iaitu pusat jana tenaga di dalam sel-sel badan. Oleh itu, badan menjadi lebih tenaga dengan kuantiti mitokondria yang meningkat tersebut.

Selain itu, khasiat ResV dapat meningkatkan jisim otot dan penghasilan semula otot di kalangan orang yang lebih berusia. Ini sangat bagus untuk pemulihan otot mereka.

  1. Memelihara dan Menyokong Kesihatan Sendi

Khasiat ResV dalam kesihatan sendi ialah mengelakkan penipisan dan meningkatkan penghasilan tulang rawan dan kolagen pada sendi. Jika ada yang mengadu sakit lutut, nah ResV dapat membantu.

Kesimpulan

Banyak sungguh kebaikan ResV Shaklee ini kan. Khasiat antioksida di dalamnya telah disokong oleh kajian nutrisi yang konkrit. Jadi tak hairanlah ia sangat bermanfaat untuk kesihatan para pengguna.

Baca: Harga ResV Shaklee | Tawaran Harga Lebih Jimat 2020

Bagi yang berminat untuk mendapatkan ResV Shaklee, boleh hubungi kami di talian 01136198300 secara panggilan, SMS atau WhatsApp. Semoga pelaburan membeli ResV adalah antara pelaburan terbaik anda dalam bab kesihatan.

Akhir kata, salam sihat-sihat selalu ya buat semua pembaca 🙂

Rujukan: Shaklee.Com.My


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *