Petua Kurangkan Rabun | Amalkanlah Makanan Baik Ini Untuk Kesihatan Mata

Mata, seperti organ-organ lain dalam badan kita juga memerlukan zat tertentu untuk kekal sihat dan berfungsi dengan baik.

Namun, rabun adalah salah satu masalah yang berkaitan dengan kemerosotan fungsi mata. Kebanyakan punca rabun adalah kerana amalan dan gaya hidup seseorang seperti berterusan menghadap gajet, membaca dalam keadaan kurang cahaya atau kekurangan zat dalam pemakanan.

Pembetulan yang biasa kepada rabun ialah dengan menggunakan kaca mata.

Suatu kebimbangan terhadap orang yang mempunyai rabun, sama ada rabun jauh, rabun dekat atau ialah, kuasa kaca mata yang semakin meningkat dari semasa ke semasa! Opsss, stres kan? Terfikir-fikir yang tahap rabun semakin teruk nampaknya!

Berbalik kepada asas terhadap kesihatan badan, sel-sel dalam badan kita amat-amat memerlukan zat yang cukup dan baik untuk mengekalkan kesihatan dan fungsinya.

Atas kesedaran untuk memelihara kesihatan mata dan penglihatan yang baik, ramai yang mengamalkan petua kurangkan rabun dengan cara yang sangat ringkas tapi berkesan ini.

Apa caranya?

Caranya ialah dengan memakan suplemen yang kaya dengan zat karotenoid, iaitu zat yang sangat bagus untuk memelihara dan memulihara organ mata dan deria penglihatan manusia.

petua kurangkan rabun
CarotoMax – suplemen untuk menyokong kesihatan mata dan penglihatan yang baik

Kami kongsikan pengalaman mereka berkaitan dengan ini.

Petua Kurangkan Rabun dengan Pengambilan Suplemen Mata

Kurangkan Rabun (I)

Bayangkan, beliau rabun semenjak darjah 6 kemudian berlanjutan sehingga kuasa kaca mata meningkat menjadi 750 (kanan) dan 550 (kiri). Ditambah juga dengan masalah silau bila memandu malam yang buatkan beliau rasa sakit kepala.

Selepas amalkan CarotoMax, tahap silau tak meningkat sebaliknya keadaan bertambah baik. Buktinya beliau tidak lagi gunakan spek, cuma gunakan kanta lekap. Penggunaan spek di rumah juga sudah berjaya dikurangkan.

Kurangkan Rabun (II)

Ini kesan yang sangat cepat!

petua kurangkan rabun

Selama 3 hari pengambilan CarotoMax, beliau dapati pemandangan beliau semakin cerah. Syukurnya!

Kurangkan Rabun (III)

Kuasa kanta sudah agak tinggi iaitu 300. Kuasa kanta anak beliau juga tinggi iaitu 600.

petua kurangkan rabun

Berkat mengamalkan CarotoMax secara konsisten selama 6 ke 7 bulan, beliau maklumkan sudah tidak pakai kaca mata semasa menonton televisyen. Bermakna, penglihatan mereka anak beranak semakin baik. Niat untuk kurangkan rabun ternyata berhasil!

Kurangkan Rabun (IV)

Beliau adalah penghidap kencing manis. Gejala rabun mata adalah biasa jika penyakit tidak terkawal dengan baik. Begitulah yang berlaku kepada beliau. Matanya kabur, terasa pedih dan berair.

petua kurangkan rabun

Cuba berikhtiar dengan CarotoMax, beliau dapati mata semakin kurang kabur dan tidak rasa pedih lagi. Bagusnya!

 

Nak tahu tak mengapa suplemen mata CarotoMax ini sangat-sangat berkesan?

Faktor utama adalah kerana CarotoMax ini adalah suplemen kesihatan yang sangat kaya dengan zat karotenoid – iaitu zat paling bagus dan berkhasiat untuk menjaga kesihatan mata!

Ditegaskan, sekali-kali ia bukan ubat untuk menyembuhkan rabun ya.

Walaupun begitu, apa yang kami boleh katakan ialah CarotoMax adalah makanan tambahan istimewa yang menyokong dan dapat memulihkan kesihatan mata sedikit demi sedikit secara semulajadi. Semakin lama mengamalkannya, maka mata dan penglihatan seseorang akan menjadi bertambah sihat dan baik fungsinya.

Apabila kesihatan mata semakin baik, maka tidak mustahil masalah rabun  atau lain-lain berkaitan mata akan dapat dikurangkan. Setuju, betul?

Jika tidak, masakan pengguna-pengguna sangat berpuashati dengan hasilnya  😀  😀

Keberkesanan CarotoMax juga adalah kerana penghasilannya disokong oleh kajian saintifik oleh pihak Shaklee. Segala isi kandungan telah dikaji supaya memiliki semua zat-zat yang bagus untuk kesihatan mata. Jadi, jangan ragu-ragu dengan CarotoMax ya! Ia berkesan!

Baca Lagi: Testimoni Kurangkan Silau dengan CarotoMax

 

Bagi yang berminat untuk mendapatkan CarotoMax, harga sebotol ialah RM77.50 sahaja. Hubungi Zaleha (011-36198300), Pengedar Sah Shaklee untuk membeli. Boleh juga klik button WhatsApp di sebelah kanan web ini untuk berhubung di WhatsApp.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *