Susu Untuk Gastrik | Memberi Kebaikan Protein dan Kalsium Serentak

Apa khabar pembaca semua? Bagi yang menghadapi masalah gastrik tentu pernah mendengar tentang petua ini, iaitu minum susu untuk legakan sakit gastrik. Benarlah petua tersebut, tapi harus diingat bukan semua susu sesuai untuk tujuan tersebut. Susu untuk gastrik mestilah bersifat alkali bagi membantu meneutralkan keasidan dalam perut yang menyebabkan serangan gastrik.

Kali ini, kami ingin kongsikan suatu susu yang sesuai untuk pesakit-pesakit gastrik amalkan.

Susu Untuk Gastrik | ESP

Susu untuk gastrik yang kami maksudkan ialah ESP.

susu untuk gastrik
www.shaklee.com.my

ESP sebenarnya adalah sumber protein yang dihasilkan daripada kacang soya NON-GMO. Keistimewaan ESP sebagai susu untuk gastrik ialah:

  • kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkali – ia dapat meneutralkan keasidan di dalam perut oleh jus gastrik yang dirembeskan oleh kelenjar perut.
  • mempunyai kandungan protein yang tinggi – dapat membantu dalam sistem pencernaan berfungsi dengan lebih baik kerana sistem pencernaan badan manusia mula bekerja apabila wujudnya unsur protein dalam perut. Protein juga bantu membina semula, memulihkan dan menggantikan sel-sel rosak dengan sel-sel baru di lapisan mukosa perut yang rosak dan menipis akibat hakisan asid.
  • ia menggantikan susu – dimana bagus sebagai sumber kalsium, yakni antasid semulajadi yang membantu meredakan rasa pedih ulu hati.
  • ESP tergolong dalam kategori makanan dengan indeks glisemik yang rendah – ia membuatkan peminum merasa kenyang yang lebih lama! Ini memberikan tenaga kepada pesakit gastrik yang sering keletihan dan lesu, selain dapat melapik perut yang kosong untuk mengelakkan serangan gastrik yang kerap.

Isi Kandungan

Label pada produk ESP susu untuk gastrik ini adalah seperti di bawah:

susu untuk gastrik

Seperti yang tercatat pada label terkini, ESP turut diiktiraf dengan 3 perkara yang sangat bermanfaat untuk kesihatan penggunanya:

  • Sumber protein yang bebas kolesterol – soya NON-GMO di dalam ESP adalah bersumber tumbuhan, maka ia bebas dari kolesterol dan lemak.
  • Kaya kalsium untuk membentuk tulang dan gigi yang kuat. Kelebihan kepada penghidap gastrik, semestinya ia sebagai antasid semulajadi.
  • Pengambilan 25 gram setiap hari dapat menurunkan masalah kolesterol tinggi pengguna.

Maklumbalas Pengguna ESP Untuk Gastrik

Di sini, kami kongsikan juga maklumbalas pengguna-pengguna ESP untuk meyakinkan anda tentang manfaat susu untuk gastrik ini.

Maklumbalas 1

susu untuk gastrik
ESP dengan label lama (kini label berwarna putih)

Maklumbalas 2

susu untuk gastrik
ESP dengan label lama (kini label ESP berwarna putih)

Maklumbalas 3

susu untuk gastrik
ESP dengan label lama (kini label ESP berwarna putih)

Mungkin ada yang bertanya, bolehkah ESP diganti dengan minuman soya biasa di pasaran? Oh jawapannya tidak sama!

Walaupun ESP bersumber dari kacang soya, ia adalah dari kategori soya NON-GMO jadi ia adalah soya yang tulen. Bukan itu sahaja, soya ESP diletakkan di bawah program penanaman yang ketat (IPP) untuk menjaga kualitinya. Biarpun ada juga soya NON-GMO dijual di pasaran luar sana, ia masih tidak menandingi kebaikan ESP kerana produk ini diformulasi dengan khasiat yang seimbang hasil kajian-kajian nutrisi yang kukuh.

Maklumbalas pengguna yang pembaca baru ikuti di atas adalah kesan ESP yang tidak akan didapati jika anda meminum minuman soya biasa atau lain-lain jenama suplemen soya.

Cara Membeli ESP

Bagi pembaca yang berminat untuk membeli ESP – susu untuk gastrik, boleh terus menghubungi kami di 011-36198300 (Zaleha). Kami berbesar hati jika produk ini dapat membantu anda dengan masalah gastrik yang menghantui anda selama ini.

Hubungi kami segera jika mahu dapatkan susu untuk gastrik ini. Ikhtiar untuk gastrik? Cubalah!


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 responses to “Susu Untuk Gastrik | Memberi Kebaikan Protein dan Kalsium Serentak”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *