Kebaikan Suplemen Minyak Ikan Kepada Seisi Keluarga

Suplemen minyak ikan adalah antara suplemen yang digemari oleh individu yang mementingkan kesihatan. Selain multi-vitamin dan vitamin C, minyak ikan juga mendapat tempat di hati pengguna kerana manfaatnya yang tertentu kepada tubuh badan seseorang.

Minyak ikan adalah kategori lemak. Jika anda fikir semua lemak adalah tidak baik untuk kesihatan, ia amat salah sekali. Sebetulnya, ada kategori lemak yang tidak baik seperti kolesterol dan asid lemak tepu. Manakala, kategori lemak yang baik kepada badan pula ialah seperti Omega 3 dan Omega 6. Suplemen minyak ikan ini pula membekalkan asid lemak Omega 3 yang sangat bagus untuk memelihara kesihatan badan pengguna.

Antara kebaikan suplemen minyak ikan adalah seperti poster di bawah,

suplemen minyak ikan

Lihat, banyak kan manfaatnya!

Jika di pasaran, minyak ikan biasanya dijual dalam bentuk sofgel seperti Omega Guard dalam poster di atas.

Trademark utama kebaikan suplemen minyak ikan adalah manfaatnya untuk memelihara kesihatan jantung. Jadi, segala yang berkaitan dengan jantung akan mendapat kebaikan yang optimum daripada suplemen minyak ikan. Ini termasuklah:

  • memelihara kesihatan jantung
  • mengawal tekanan darah yang stabil dan normal
  • membantu menstabilkan paras kolesterol

Oleh itu, jika anda ada mempunyai masalah berkaitan jantung dan sistem peredaran darah seperti sakit jantung, tekanan darah tinggi dan paras kolesterol yang tinggi; suplemen minyak ikan adalah paling sesuai untuk diamalkan di samping menjaga pemakanan yang sihat dan seimbang.

Selain itu, suplemen minyak ikan juga adalah sesuai untuk dimakan seisi keluarga daripada usia kanak-kanak, dewasa dan warga tua.

suplemen minyak ikan
Kebaikan suplemen minyak ikan kepada kanak-kanak
suplemen minyak ikan
Kebaikan suplemen minyak ikan kepada lelaki dewasa
suplemen minyak ikan
Kebaikan suplemen minyak ikan kepada wanita dewasa
suplemen minyak ikan
Kebaikan suplemen minyak ikan kepada wanita hamil
suplemen minyak ikan
Kebaikan suplemen minyak ikan kepada warga emas

Banyak sungguh manfaat suplemen minyak ikan kepada seisi keluarga. Jadi, tak rugi jika anda sebagai pengguna buat bekalan di rumah masing-masing kerana boleh diamalkan semua.

Namun, jika anda berkira-kira mahu membeli suplemen minyak ikan, vitaminmerah.com mencadangkan Omega Guard. Tahu kenapa?

  • ia mengandungi minyak ikan berkepekatan tinggi
  • kandungan khasiat yang tinggi
  • sumber minyak ikan ialah dari keseluruhan ikan laut dalam, bukannya dari hati ikan
  • TIDAK BERBAU HANYIR
  • dijamin halal
  • diluluskan KKM

Bagi yang berminat mendapatkan suplemen minyak ikan Omega Guard, bolehlah menghubungi Zaleha selaku agen sah di talian 01136198300 atau boleh terus WhatsApp untuk balasan pantas.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *