Senarai Wajib Petua Kulit Cantik – Banyaknya Kebaikan Vitamin E!

Mahu petua kulit cantik? Ish, cemburu juga bila lihat kulit orang lain yang tiada parut, bersih dan mulus saja betul? Jangan risau, masih ada harapan untuk anda juga!

Tahukah anda? Selain pengguna set pencuci muka yang sesuai, pemakanan tambahan dengan zat-zat tertentu yang bagus untuk kulit juga sangat membantu seseorang mendapatkan kulit yang sihat dan cantik secara semulajadi.

Betul, tak mustahil! Cuma pastikan anda mendapat pemakanan tambahan yang benar-benar membantu kondisi kulit anda.

Kali ini, vitaminmerah.com ingin menceritakan tentang kebaikan vitamin E terhadap kulit.

petua kulit cantik
Idaman mendapatkan kulit yang cantik dan sihat boleh dicapai!

Vitamin E adalah salah satu jenis vitamin yang diperlukan oleh badan kita sehari-hari. Ya, kita pernah belajar tentang keperluan ini semasa belajar subjek Sains di sekolah dahulu. Tapi masa itu, fungsi vitamin E hanya disebut sedikit sahaja iaitu sebagai antioksida dan membantu kesuburan seseorang. Jadi, mari terokai kebaikan vitamin E untuk kulit pula. Anda tentu rasa teruja dengan kebaikan-kebaikan tersebut!

petua kulit cantik
Selamat tinggal kulit kering! (Gambar ehsan: winawellness.com)

Antara kebaikan vitamin E terhadap kulit ialah:

  • bagus untuk mengecilkan pori-pori wajah
  • memperlahankan proses penuaan kulit
  • menghilangkan bekas parut
  • mencerahkan wajah
  • menegangkan kulit
  • memberi kelembapan yang berpanjangan
  • mengurangkan kesan jeragat
  • menjadikan penampilan wajah awet muda

Bagaimana? Semua kesan ini boleh dikatakan idaman setiap orang untuk kulit wajah masing-masing. Bayangkan jika anda memiliki wajah yang berseri, bebas parut, lembap dan awet muda. Mesti teruja!

petua kulit cantik
Hilangkan parut adalah langkah pertama untuk dapatkan kulit bebas cela

Dan yang paling menyeronokkan sebenarnya, kesan ini bukan pada kulit wajah sahaja, tetapi juga terjadi kepada kulit di seluruh badan anda jika anda memilih untuk memakan suplemen vitamin E. Jika sapuan vitamin E, ia mungkin memberi kesan pada bahagian yang disapu sahaja, sebaliknya suplemen vitamin E memberi manfaat kepada seluruh badan kerana ia diserap terus ke dalam sel.

Dapat secebis petua kulit cantik di sini? Cepat, lengkapkan rutin kecantikan harian kulit anda dengan menambah suplemen vitamin E!

 

petua kulit cantik
Klik pada gambar untuk info lanjut produk

Dapatkan Vita-E Complex, suplemen vitamin E semulajadi daripada Shaklee dengan harga RM156.25 (kegunaan 4 bulan) daripada agen sah Zaleha di 011-36198300 atau WhatsApp terus  🙂 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *