cara hilangkan alahan mengandung

Cara Hilangkan Alahan Mengandung Yang Steady Tapi Berkesan

Ada yang nak tahu cara hilangkan alahan mengandung tak di sini?

By the way, tahniah untuk para pembaca yang sudah disahkan hamil tu. Alhamdulillah rezeki nak dapat orang baru  🙂

Alahan mengandung atau morning sickness ini adalah masalah yang biasa di awal kehamilan. Ada orang yang alami sedikit sahaja alahan, tapi ada juga yang kena alahan teruk. Dan yang paling bertuah mungkin ialah mereka yang langsung tiada alahan apa-apa tu.

Bila berlaku morning sickness, sebenarnya kasihan pada si ibu. Tekak terasa loya dan muntah bila-bila masa. Badan mudah jadi lembik dan tak bertenaga. Aduhai, kasihan..

Saya mahu kongsi pengalaman ibu-ibu yang pernah mengalami morning sickness semasa kehamilan mereka, tapi syukurlah alahan mereka tak berpanjangan. Cara hilangkan alahan mengandung ini steady sahaja, cuma telan 2 tablet yang ada khasiat tertentu. Dan tada, berkesan!

Cara Hilangkan Alahan Mengandung Yang Mudah Tapi Berkesan

Sebelum kenalkan 2 tablet tersebut, saya kongsikan dahulu apa kata ibu-ibu ini ya.

cara hilangkan alahan mengandung
“Loya dan mual dari pagi sampai malam dah lega..”
cara hilangkan alahan mengandung
“Tekak tak loya, perut tak sebu. Recommended!”
cara hilangkan alahan mengandung
“Alahan teruk sampai 2 minggu tak bangun katil, tapi sekarang Alhamdulillah!” Foto Kredit: mamazikry.com

Hei, betapa happy nya bila morning sickness dapat diatasi kan!

2 item yang membantu ibu-ibu mengandung untuk kurangkan atau legakan morning sickness ini ialah B Complex dan Peppermint Ginger Plus daripada jenama Shaklee.

cara hilangkan alahan mengandung
Klik Gambar Untuk Membeli

Set Morning Sickness

Semestinya 2 item ini mempunyai khasiat masing-masing dalam membantu mengurangkan alahan mengandung. Tapi apa yang pasti, insyaAllah ia sangat membantu ibu-ibu hamil untuk hilangkan alahan yang mungkin sangat teruk semasa awal kehamilan.

Paling penting ialah, ia mudah diambil dan diamalkan. Dan berkesan  😉

Tentang Peppermint Ginger Plus

  • Mengandungi 4 herba iaitu daun pudina, halia, adas dan cekur manis.
  • Sebotol mengandungi 90 tablet
  • Khasiat:
    1. Membantu melegakan mual, loya dan mabuk
    2. Melegakan muntah dan kehilangan selera makan
    3. Melegakan ketidakselesaan perut dan dan usus
    4. Melegakan mual angin ketika mengandung
    5. Menghilangkan kembung perut
    6. Melegakan sakit perut
    7. Membantu masalah alahan pada saluran susu
    8. Menggalakkan peredaran tenaga di dalam badan

Tentang B Complex

  • Mengandungi 8 komponen penting vitamin B iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan Biotin
  • Sebotol mengandungi 120 tablet
  • Khasiat:
    1. Meredakan alahan
    2. Menggalakkan peredaran darah
    3. Mencegah anemia yang boleh menyebabkan letih, migrain dan muntah-muntah
    4. Menukar makanan kepada tenaga dalam badan
    5. Melawan stress akibat hormon yang tidak stabil
cara hilangkan alahan mengandung
Klik Gambar Untuk Membeli

Harga dan Cara Dapatkan Set Morning Sickness

Harga set ini ialah RM116.25  sahaja termasuk caj penghantaran ke seluruh Malaysia.

Ia murah dan berbaloi.

Ia berkesan, mudahan.

Ia adalah alternatif untuk cara hilangkan alahan mengandung yang teruk, tentunya dengan bahan semulajadi yang diolah dalam bentuk tablet moden yang mudah ditelan.

Bagi sesiapa yang berminat untuk dapatkan Set Morning Sickness ini, boleh klik pada gambar set di atas untuk membeli secara online.

Boleh juga membeli melalui saya, Zaleha iaitu Pengedar Sah Shaklee (ID: 1227002). Boleh whatsapp saya direct ya  🙂

Akhir kata, buat ibu-ibu hamil semua saya ucapkan have a wonderful pregnancy journey ya! Saat mengandung pastinya momen indah yang membahagiakan, meski pun mungkin alami alahan mengandung yang maha teruk! hehehe

 

Baca Lagi: Set Vitamin Untuk Ibu Hamil Terbaik | Panduan Untuk Beli Suplemen Kesihatan Ibu dan Bayi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge