cara mengecutkan jerawat batu

Cara Mengecutkan Jerawat Batu dengan Cepat dan Selamat

Cara Mengecutkan Jerawat Batu

cara mengecutkan jerawat batu

Jerawat batu yang baru tumbuh ni fizikalnya mengeras di bawah kulit. Kadang tak bermata pun. Tau-tau je kulit jadi merah dan membengkak. Nak dipicit pun belum cukup ranum untuk dipecahkan. Alahaii.. jadi ramai yang tercari-cari cara mengecutkan jerawat batu dengan cepat, betul tak?

Nak tau cara mengecutkan jerawat batu dengan cepat dan selamat?

Jerawat Batu? Selesaikan ia

Jerawat batu pada muka kalau dibiarkan tentu mengundang rasa rendah diri. Jangan biarkan! Ketahuilah cara mengecutkan jerawat batu dengan menggunakan suplemen yang Jaja gunakan ini. Sememangnya ini adalah pengalaman peribadi Jaja dalam ikhtiar untuk mengawal masalah jerawat batu yang Jaja alami sebelum ini.

Tonton video di bawah untuk ketahui rahsia cara mengecutkan jerawat batu dengan suplemen Shaklee. Alhamdulillah berkesan!

Suplemen Omega Guard untuk Mengecutkan Jerawat Batu

Bengkak, pada jerawat terutamanya jerawat batu adalah kesan reaksi badan kita terhadap bakteria. Kulit jadi membengkak dan kadang bernanah sebab sel darah putih kita sedang melawan bakteria tersebut. Ini dinamakan keradangan – satu kesan akibat badan sedang memulihkan diri dari serangan penyakit dan bakteria.

Sifat Anti-Keradangan

Omega Guard ada sifat anti-keradangan. Sebab itulah, pengambilan Omega Guard yang konsisten dapat membantu badan kita mengurangkan kesan keradangan. Jerawat batu pun salah satu bentuk keradangan. Ia akan jadi sangat cepat surut bila diamalkan oleh orang yang selalu Ada masalah jerawat ni.

Selain Omega Guard, ada juga jenis makanan yang bersifat anti-radang yang elok diamalkan untuk mengelak jerawat batu. Antara makanan yang bagus ialah daging ikan.

Selain jaga pemakanan, Jaja sangat cadangkan pengambilan suplemen minyak ikan Omega Guard ini kepada rakan-rakan yang ada masalah yang serupa.

Gandingan Terbaik

Nak kesan lagi terbaik? Ambil Omega Guard bersama Garlic Complex juga!

cara mengecutkan jerawat batu
Harga RM214.65 termasuk Postage

Garlic Complex adalah suplemen bawang putih. Ada petua yang kata kalau kita letakkan bawang putih yang dihiris dalam rumah kita, seisi rumah akan susah dijangkiti kuman terutama selesema. Yang ini memang benar.. Antara kebaikan bawang putih ialah ia bersifat anti-bakteria.

Cara mengecutkan jerawat batu dengan cepat jadi agak sukar bila permukaan kulit kita ada bakteria jerawat. Bakteria ini boleh dinyahkan dengan pengambilan Garlic Complex. Ia akan melindungi kulit daripada bakteria jerawat penyebab jerawat yang lebih kronik mahupun jerawat yang berulang.

Menghilangkan atau mengecutkan jerawat batu tak bermakna kalau jerawat masih datang dan pergi kan? Ambillah Omega Guard (RM144.43) bersama-sama Garlic Complex (RM59.63) supaya jerawat takkan datang lagi ☺

Berkesan

Nak cuba 2 suplemen Shaklee ini? Alhamdulillah berkesan untuk Jaja, Jaja harap berkesan untuk anda juga.

Kalau tak kecutkan jerawat batu tu sekarang bila lagi kan? Sayangi kulit anda, memandangkan kesan jerawat batu sangat teruk.. berparut, kulit jadi kasar dan susah nak pulihkan kulit nanti. Mengawal sekarang lebih bagus berbanding tunggu nanti.

cara mengecutkan jerawat batu
Harga RM 214.65 termasuk Postage

Siapa yang ingin dapatkan 2 suplemen untuk masalah jerawat batu ni boleh hubungi Jaja di talian 011-36198300 (Klik sekarang untuk WhatsApp) untuk sebarang pertanyaan mahupun belian.

Segan nak hubungi Jaja? Anda boleh terus beli 2 supplement ini secara online di laman web Shaklee. Anda cuma perlu ada kad debit atau kredit sahaja untuk membuat bayaran. Lebih mudah dan cepat untuk anda. Klik sahaja untuk ke laman belian Shaklee.

Akhir kata, Jaja berharap masalah jerawat batu anda akan pulih secepatnya. Pilih supplement yang tepat, amal pemakanan yang bagus untuk elak jerawat dan bersihkan muka dari kotoran. InsyaAllah, dengan sikap yang betul pasti masalah anda akan pulih nanti.. mudahan ya ?

 

Baca Selanjutnya: Vitamin Shaklee untuk Resdung | Mengurangkan Simptom Resdung

30 comments

  1. alhamdulillah wajah sha takdak jerawat batu tapi boleh la sha syorkan kat kawan kawan yang ada masalah muka. baru tau yang bawang putih ni bersifat anti bakteria, ingtkan untuk masak je.

    1. Ada orang kupas dan letak je bawang merah / putih tu kat mana-mana ruang dalam rumah. Petua untuk jauhkan bakteria penyebab selesema tau 🙂

    1. Jaga kesihatan kulit baik-baik iAllah takde masalah 🙂 Yang ada masalah tu kena la cari penyelesaian… macam saya ni.. haha! Alhamdulillah jerawat batu dah clear yeahh

  2. Nasib baiklah tak pernah kena jerawat batu. Biasa jerawat kecil2 je. Dulu muka sy pun bnayak jerawat. Nasiblah bila dah meningkat usia ni dah ok. Baguslah produk ni dpt kecut dan hilngkan jerawat batu. Bnyk betul khasiat Omega Guard tu ya.

  3. Bagus juga rupanya omega guard ni ye. Mampu kurangkan jerawat batu. Alhamdulillah setakat ni tak pernah lagi kena jerawat batu. Jerawat yang biasa tu adala juga.

  4. Dulu masa study dekat U muka breakout gila bukan sbb salah pakai produk tapi masalah hormon.jerawat batu naik besar dan merah.macam macam pencuci muka pakai semua tak jalan.last last pakai safi muka okey dan banyak mkn buah

  5. so far saya takde masalah jerawat batu. so entry ini helokkk dan akan membantu sesiapa yg ada jerawat baru. tapi tak semestinya kena ambik omega ni kan. Tapi nak tak nak kena try juga lah kot2 bkesan..

  6. Jerawat Batu is not a small problem. Treat it before it become serious and infection. Thanks for introduce Shaklee products that effective decrease the problem. Will share with my friends that have this problem.

    1. Yes true. This is my experience for treating my jerawat batu from years before..hoho! Share if it is useful for others 🙂

    1. Untunglah titan..hihi. Ada orang dah dewasa pun masih muncul jerawat lagi tau..banyak faktor sebenarnya lagi-lagi kalau jenis kulit yang prone acne huhu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge