fungsi esp shaklee

ESP Shaklee Review: Kisah Mengapa Saya Suka ESP Shaklee

Mula Alkisah..

Masa mula kita kenal Shaklee dulu, inilah produk pertama yang saya beli tau. Yang mana lagi.. ESP lah. Cerita 2 tahun lepas tu πŸ˜„Β Jadinya, di sini sedikit ESP Shaklee review dari saya ya.

Sebelum tu dok google pasal suplemen untuk kulit cantik opkos 😝😝

Cari punya cari, terjebak lah dengan ESP. Testimoni pun bersepah dah kat internet nu. So take a step closer, kita pun beli la se tong nak try.. Harganya RM170.93 untuk satu canister. Disebabkan masa saya beli tu saya terus register ahli, maka saya dapatlah beli dengan harga yang lebih murah. Memang berbaloi jadi Ahli Shaklee ye.

My ESP Shaklee Review

esp shaklee review

Rasa ESP ni adalah rasa soya yang diperkaya dengan vanila. Sebelum formula terbaru pada 2017 seingat saya ESP agak kuat baunya berbanding sekarang. Sekarang bau just nice je tak kuat dan wangi je. Dalam tempoh amalkan tu memang terasa sangat yang kulit muka makin lembap dan lembut. Sebelum tu kulit saya jenis kering dan sometimes dia jadi sangat oily (jenis kulit combination kot kan). Tapi bila konsisten minum ESP ni terasa yang kulit tak kering tak minyak sangat, just nice je. So dari situ fall in love dah!

Hehe.

Lagipun nak amal senang je, just bancuh ngan air kosong shake-shake dah boleh togok dah. Paling win ESP ni boleh jadi meal replacement bila saya tak sempat nak makan sebelum keluar rumah haha! Cedok 2-3 sudu dalam botol tambah air kosong pastu tutup je botol. Nanti dalam kereta baru nak shake lepas tu boleh minum time stop kat traffic light 😁

Dan cara ni berkesan rupanya untuk kuruskan badan saya sket, kahkah! Kalau yang berniat nak kurus tu memanglah kan kena kurangkan makan, so ESP boleh bantu dari segi ni sebab bila minum ESP korang akan rasa kenyang dalam tempoh yang lama, so bolehlah nak biasakan diri skip makanan2 yang asyik menggoda tu!

Hahah 😜

Tahan berapa lama?

Se tong ni tahan berapa lama? Lama juga tau..ikut oranglah kalau doa bancuh 3x sehari maybe dalam sebulan dah habis. Pengalaman kita, kita bancuh sekali atau 2 je sehari, so boleh tahan 2-3 bulan. Lamalah kan? Berbaloi. ESP Shaklee review ni dari pengalamansaya sendiri tahan lama ke 3 bulan sebab paling kuat pun saya cuma bancuh 2 kali sehari.

Manfaat Lain

Ha puasa yang dah nak dekat ni bolehlah standby ESP sama sebagai teman sahur. Memang rasa tahan lapar lama dan sangat membantu untuk orang gastrik, ibu menyusu dan ibu hamil untuk kekal cergas bertenaga. Sangat terbukti πŸ‘

Abang-abang sado yang rajin ke gym pun ramai yang ambil ESP ni sebab nak bina muscle. Ye sebab ESP ni adalah sumber protein dari tumbuhan..kiranya protein yang bagus sebab tiada kolesterol dan rendah lemak. Ate ke gym nak bina otot kan bukan nak bina lemak ye dak 😁

So sesiapa yang nak cuba ESP ni boleh je hubungi saya ya. Setong ada 850 gram, tong memang agak gedabak πŸ˜€

Jom try!

Halo-halo kita je di whatsapp untuk place order. Nak sembang-sembang dan runding harga pun boleh juga..

 

Baca Selanjutnya: Fungsi ESP Shaklee Sebagai Sumber Protein Terbaik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge