hilang jeragat

Testimoni Hilang Jeragat | Amal Produk Ini Selama 2 Minggu – Berkesan!

Ramai yang ada masalah jeragat, betul? Dan semestinya kalau boleh nak hilang jeragat tu selama-lamanya kan. Ye, tak cantiklah penampilan kalau ada jeragat ni tambah-tambah kalau di muka, boleh bikin stress!

Oleh itu, kali ini saya kongsikan satu testimoni hilang jeragat oleh seorang gadis muda yang bernama Norhaslinda Aziz ini. Ikuti kisah beliau.

Hilang Jeragat dengan GLA Complex

hilang jeragat
Testimoni Hilang Jeragat oleh Norhaslinda Aziz

[JERAGAT SEMAKIN PUDAR SELEPAS AMALKAN GLA COMPLEX SHAKLEE]
.
Saya seorang pelajar jurusan Pastry and Bakery dan berumur 18 tahun. Sepanjang bergelar seorang pelajar hidup saya sangat sibuk sehingga tiada masa untuk uruskan diri untuk tampil cantik. Bila dh ambil kursus pastry and bakery tahu-tahu jela, kita akan lebih terdedah kepada haba yang panas. Selalu berdepan dengan panas oven yang besar dekat kitchen. Kelas pagi sampai malam kadang duduk dekat kitchen. 
.
Malangnya pada semester ke-3 saya perasan muka saya ada kesan-kesan hitam yang ada dekat bawah mata. Walaupun sedikit dah boleh menggusarkan diri saya. Bila saya lihat betul-betul barulah saya tahu rupanya jeragat. Punyalah sedih masa itu, tak tahu macam mana nak hilangkan jeragat. Belilah pelbagai produk jenama apa pun tetap gitu je malah makin besar pulak. Jadi bila muka dah ada jeragat cara saya nak tutup ye terpaksa lah pakai conceler. Banyakkan pergi kelas dengan pakai conceler.
.
Sehingga tamat belajar dan mula bekerja jeragat tidak juga berkurang. Jadi bila dah bekerja saya Google untuk hilangkan jeragat tapi untuk remaja tak ada pun. Saya dengan nekad tanya dengan salah satu blog tentang jeragat. Risau juga pada awalnya sebab takut tak boleh hilang lagi pun mahalkan produk tu. Dengan senekadnya hati saya beli juga 2 botol GLA Complex.
.
Selepas beberapa minggu saya dapati kulit wajah saya tidak berjeragat lagi. Paling best GLA Complex ini boleh stabil period yang huru hara ini. Memang tak menyesal saya beli produk daripada Shaklee ini. Seperti tidak percaya bila upline saya kata belum pernah lagi jumpa jeragat remaja.”

Apa Itu GLA Complex?

hilang jeragat
GLA Complex – suplemen semulajadi jenama Shaklee

Bagi yang belum pernah dengar, GLA Complex adalah satu jenis suplemen semulajadi daripada jenama Shaklee. Kandungannya ialah khasiat Omega 3 dan Omega 6, oleh 3 bahan utama iaitu:

hilang jeragat
Kandungan GLA Complex

Secara umum, kebaikan GLA Complex ialah:

:cherry_blossom:>> Borage, herba yang diyakini – borage adalah herba kegemaran di Barat. Ia membantu masalah ulser, menyingkirkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, melegakan saraf dan meningkatkan stamina.

:cherry_blossom: >> Mengawal selia hormon estrogen dan testosteron – ia membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan perempuan, melegakan simptom PMS dan mood swing.

:cherry_blossom: >> Melambatkan menopous – melegakan simptom menopous seperti panas badan, insomnia, ketidakhadaman dan depresi. Pengambilan jangka panjang dapat melambatkan penuaan dan mengetatkan rahim.

:cherry_blossom:>> Membaiki masalah prostatomegaly – iaitu masalah prostat lelaki dab masalah kerap kencing.

:cherry_blossom:>> Sifat menentang kanser – adalah antioksidan yang membantu meningkatkan sistem imun tubuh, dan menghalang pertumbuhan sel tumor/kanser.

:cherry_blossom:>> Memperbaiki keradangan kulit – membantu madalah ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, atau kurap.

:cherry_blossom: Menghalang komplikasi diabetes – bertindak merendahkan gula darah, jadi berkesan untuk diabetes semasa hamil atau usia tua. Juga meringankan simptom seperti kebas dan kesakitan.

:cherry_blossom:>> Melangsingkan – merendahkan kolesterol jahat LDL, menghalang pertambahan berat badan dengan berkesan,dan membentuk tona kulit dan otot wanita bagi pembentukan tubuh yang cantik.

:cherry_blossom:>> Menghalang tekanan darah tinggi – ia menghalang pembekuan darah, membaiki tekanan darah tinggi dan mengelakkan masalah jantung seperti arterosklerosis.

:cherry_blossom:>> Memperbaiki tekstur rambut – membantu masalah rambut kering dan gugur.

Jeragat, Hormon dan GLA Complex

Bagaimana produk GLA Complex dapat membantu masalah jeragat?

Ini ada kaitannya dengan kestabilan hormon.

Ketakstabilan hormon adalah antara faktor mengapa jeragat boleh terjadi, dan faktor ini memang lebih sinonim dengan perempuan berbanding lelaki. Contoh perubahan hormon ialah semasa seorang wanita hamil, ada 3 hormon yang berubah iaitu estrogen, progesteron dan hormon penggalak sel melanocyte. Dan jangan pelik, orang yang tak hamil pun sebenarnya ada mengalami ketakstabilan hormon ni sehingga membawa kepada timbulnya jeragat.

Baiklah, mari fokus kepada hormon penggalak sel melanocyte. Ketakstabilan hormon menyebabkan sel melanocyte menjadi aktif. Sel melanocyte adalah sel yang menghasilkan melanin, iaitu lapisan perang pada permukaan kulit seseorang. Tujuan melanin sebenarnya untuk melindungi kulit daripada risiko pancaran matahari yang berbahaya. Tapi apabila hormon tidak stabil, sel melanocyte menghasilkan melanin yang berlebihan. Melanin yang banyak ini membentuk pigmentasi kulit yang kita panggil jeragat.

Sebab itu, selagi hormon tak stabil, selagi itu penghasilan melanin berlebihan akan berlaku – maksudnya jeragat takkan pulih!

Gunalah krim jeragat terhebat pun, jeragat masih akan ada.
Buat rawatan laser? Hampa, jeragat baru masih akan terbentuk.

Pakai sunblock hari-hari dengan harapan jeragat baru takkan naik kan? Pun tak berkesan sebab sel melanocyte ni masih galak hasilkan melanin melampaui keperluan perlindungan kulit itu sendiri.

Di sinilah peranan GLA Complex dapat membantu. Ia membantu menstabilkan hormon supaya tindakan sel melanocytes menjadi normal semula, iaitu hanya hasilkan melanin yang berpatutan.

Selesaikan Masalah Jeragat Anda Juga

Anda ada masalah jeragat juga? Dan dah cuba pelbagai produk dan krim tapi tak juga hilang jeragat tu? Sudah yiba masa anda fikir bahawa HORMON mungkin penyebabnya. Dapatkan GLA Complex untuk atasi jeragat anda pula.

Harga sebotol GLA Complex cuma RM91.25 , dengan kandungan 60 sofgel bagi kegunaan 1 bulan.

Bagi yang berminat untuk membeli boleh beli online di sini. Klik sini >> (eSell) << untuk bawa anda ke laman belian Shaklee. Caranya isikan dahulu segala details diri dan teruskan ke langkah seterusnya. Anda akan diberitahu harga dan diminta buat bayaran secara online sahaja menggunakan kad kredit arau debit. Pastikan anda dah daftar nombor telefon dengan bank tempat anda buat kad debit / kredit tersebut terlebih dulu okay, sebab anda akan diberi MSOS Code semasa membuat bayaran online nanti.

Beli sendiri online macam rumit ke? Oh tak mengapa, boleh hubungi saya terus untuk beli GLA Complex anda. Hanya call, sms atau WhatsApp saya di talian 011-3619 8300 untuk sebarang pertanyaan atau belian 😉

Nak hilang jeragat dengan lebih berkesan dan cepat? Dapatkan juga Set Jeragat Shaklee lengkap!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge