kebaikan performance drink shaklee

Kebaikan Performance Drink Shaklee – Minuman Tenaga Untuk Mereka Yang Aktif

Minuman tenaga dalam pasaran memang ada banyak jenama, tapi apa pula kebaikan Performance Drink Shaklee? Dan apa keistimewaannya berbanding minuman tenaga yang lain?

Jom saya kenalkan anda dengan minuman ini dahulu sebelum kita ketahui kebaikan Performance Drink Shaklee.

Performance Drink Shaklee

Pertama kali Performance Drink atau singkatnya PD ini dihasilkan ialah bagi membantu projek penerbangan enjin berkuasa kayuhan manusia bernama Daedalus pada tahun 1988. Projek ini dilakukan oleh Yale University dan telah melakar rekod penerbangan terjauh iaitu 74 batu yang belum dapat dipecahkan sehingga ke hari ini. PD adalah minuman tenaga yang membantu juruterbang merangkap tukang kayuh untuk menghidupkan enjin iaitu Kanellos dapat kekal bertenaga sepanjang tempoh 3 jam lebih tanpa henti. Sangat hebat!

Itu sejarahnya.

Secara mudah, ya memang Performance Drink ialah minuman tenaga atau pun orang panggil juga sebagai minuman isotonik.

kebaikan performance drink shaklee
Minuman tenaga Performance Drink Shaklee

Performance Drink ialah jenis minuman isotonik yang membekalkan tenaga kepada badan. Ia dirumus dengan ramuan OptiCarb, iaitu campuran karbohidrat yang dipatenkan oleh syarikat suplemen semulajadi antarabangsa Shaklee. OptiCarb dapat meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda.

Selain membekal tenaga, Performance Drink juga memelihara aliran bendalir dalam badan. Jika dibanding dengan minuman sukan yang lain, ia mempunyai 67% lebih glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Kebaikan Performance Drink Shaklee

1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan

Kandungan air minuman ini ialah gula ringkas yang membekal tenaga dengan cepat. Ia juga beri tenaga kepada otot sebanyak 6 kali ganda, jadi bila minum untuk buat aktiviti fizikal ia akan memang beri tenaga yang berpanjangan. Jadi tak risaulah bagi anda yang sememangnya aktif bersukan tu.

2. Membekal tenaga & Daya Ketahanan Fizikal

Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam badan dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh.

3. Mencegah Penyahidratan

PD menahan kita dari merasa haus yang melampau sebab ia mengganti air yang hilang semasa latihan fizikal melalui air peluh dan kencing.

Ini kerana ada kandungan garam juga iaitu Kalium, Natrium, Magnesium, Kalsium dan Klorida yang membantu mengekalkan air dalam badan.

4. Paras Gula Yang Normal

Mungkin ramai yang risau bila mengambil minuman tenaga sebab takut gula spike kan? Tapi dengan PD jangan risau ye, sebab ia takkan menyebabkan gula spike. Dalam kajian klinikal yang telah dibuat, memang telah terbukti Performance Drink dapat memelihara paras gula dalam darah yang normal.

Review: Apa Kata Mereka?

Bagi yang belum cuba pasti belum tahu kebaikan Performance Drink Shaklee, tetapi bagi mereka yang telah meminumnya, ini kata mereka:

“Rasa segar dan cergas sahaja sepanjang main badminton dan boleh stay dalam court selama 1 1/2 jam tanpa henti” -Mysarah Az
kebaikan performance drink shaklee
Berkayuh 250 km tanpa henti -Subramaniam (atlet)
Pilihan atlet NASA dan Amerika Syarikat
kebaikan performance drink shaklee
Caryn Davies Rower – atlet pemenang pingat emas 2012 di London

Keistimewaan Performance Drink

Mungkin ada yang tanya apa yang berbezanya PD nie dengan minuman tenaga lain macam 100Plus, Revive dan so on?

Atau lebih tepat lagi kenapa korang kena pilih minuman tenaga PD Shaklee ni berbanding yang lain?

Ini dia keistimewaan PD:

  • Pilihan utama angkasawan NASA dan golongan atlet
  • Tiada unsur steroid
  • Tiada kolesterol
  • Tiada lemak
  • Tiada pengawet dan pemanis tiruan
  • Kurang gula
  • Tidak bergas / berkarbonat
  • Telah terbukti secara klinikal!
Minum Performance Drink sebelum, semasa dan selepas aktiviti fizikal anda!

Rasailah sendiri kebaikan Performance Drink Shaklee! Harga setong yang berjisim 539 gram ialah RM86.25 sahaja. Anda boleh bancuh sebanyak 19 hidangan bersamaan 1 hidangan ialah 200 ml air. Bagi mereka yang bersukan dan selalu workout ini adalah minuman tenaga yang terbaik!

Label nutrisi untuk minuman ini seperti berikut:

kebaikan performance drink shaklee
Label nutrisi pada tong Performance Drink Shaklee

Dapatkan Performance Drink anda hari ini untuk prestasi kecergasan yang terbaik 😉

 

P/S: Bagi yang berminat untuk mendapatkan Performance Drink Shaklee, boleh hubungi saya Zaleha (Shaklee ID: 1227002) secara call / sms / whatsapp ke 01136198300. Terima kasih 🙂

 

Baca Lagi: Fakta Menarik | Minuman Tenaga Yang Melakar Rekod Penerbangan Berkuasa Manusia

4 comments

  1. Ye Shaklee hasilkan produk yang bagus-bagus dan ada kajian teliti di sebaliknya. Pengguna pun tak risau bila nak consume supplement Shaklee ni, insyaAllah 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge