set jerawat shaklee

Set Jerawat Shaklee dan Fungsinya untuk Merawat Jerawat

Rawat Jerawat dengan Nutrisi Yang Cukup dan Sihat

Tengah survey set jerawat Shaklee ke? Alhamdulillah, jenama Shaklee memang sudah dikenali sebagai vitamin semulajadi yang telah membantu ramai orang dengan masalah kulit muka berjerawat. Saya pun salah seorang pengguna yang cukup berpuasa hati dengan hasil yang saya dapati selepas mengamalkan set jerawat Shaklee ni tau!

Tanpa membuang masa lagi, saya perkenalkan 3 jenis set jerawat Shaklee yang boleh anda pilih.

Set Jerawat Shaklee | Menyihat dari Dalam

1. Set Jerawat Shaklee (Asas)

set jerawat shaklee

Fungsi set asas ini adalah untuk menyelesaikan masalah jerawat bermula dari kesihatan dalaman seseorang. Seseorang yang mengamalkan set ini akan mendapati yang masalah jerawat mereka akan semakin berkurang dan lama-kelamaan selesai.

Namun, kekurangan set ini ialah ia kurang membantu memulihkan parut dan kesan tinggalan jerawat tersebut. Kulit muka mungkin sagging dan masih berparut. Ia akan mengambil masa yang sedikit lama untuk melihat perubahan terhadap parut jika bergantung kepada set asas ini.

Set ini terdapat 5 item utama iaitu:

 1. Omega Guard: ia membantu mengurangkan keradangan jerawat pada kulit wajah dan mengecutkan jerawat dengan cepat
 2. SR Vita C Plus: membekalkan vitamin C yang bagus untuk kesihatan kulit selain meningkatkan imun badan supaya lebih tahan kepada radikel bebas dan serangan bacteria jerawat
 3. B Complex: ia memelihara kesihatan usus, memastikan zat makanan digunakan sel badan secara optimum dan bersifat anti-stress untuk menangani punca jerawat akibat stress dalaman
 4. HerbLax: herba yang baik untuk kesihatan usus serta dapat membersihkan toksin pada usus yang menyebabkan masalah jerawat berulang
 5. Garlic Complex: sifat anti-bakterianya boleh melawan bacteria jerawat pada kulit. Ia juga membersihkan toksin dalam darah.

2. Set Jerawat Shaklee (Lengkap)

set jerawat shaklee

Set lengkap bertujuan untuk menyelesaikan masalah jerawat sekaligus memperbaiki struktur kulit yang telah rosak akibat jerawat seperti masalah:

 • Parut jerawat
 • Sagging / Kulit kasar

Selain 5 item untuk menyelesaikan jerawat supaya tidak berulang lagi, set lengkap ditambah 3 item lagi iaitu:

 1. ESP: ia adalah sumber protein (dari soya) yang akan membantu mencepatkan pemulihan luka akibat jerawat dan menggantikan sel-sel kulit dengan cepat. Turut membantu melembutkan dan memutih kulit.
 2. Vita E Complex: vitamin E bagus dalam memudarkan parut jerawat. Ia juga menjadikan tekstur kulit menjadi lembap dan nampak berseri (glowing)
 3. Collagen Powder: suplemen kolagen untuk cepat memulih tekstur kulit yang kasar, pori terbuka dan parut berlubang akibat jerawat lama.

3. Set Jerawat Shaklee (Premium)

set jerawat shaklee

Selain tujuan menyelesaikan jerawat, memulih tekstur kulit supaya kembali cantik, set premium menawarkan kelebihan dengan penampilan wajah yang awet muda dan berseri.

2 item tambahan di dalamnya berfungsi untuk:

 1. Vivix: ia kaya dengan anti-oksidan untuk memelihara kesihatan dalaman dan kulit secara total. Ia bersifat anti-penuaan dan akan menjadikan pengguna tampil awet muda.
 2. Youth Skincare: selain penjagaan dalaman, penjagaan luaran seperti rutin jagaan kulit juga amat-amat penting untuk diambilkira. Youth adalah skincare anti-penuaan yang telah terbukti secara klinikal menjadikan wajah pengguna tampil muda 10 tahun dari usia sebenar! Ia mengurangkan kedutan, menganjalkan kulit dan memudarkan pigmentasi dengan berkesan.

Kesimpulan

Nasihat saya selaku pengedar bebas Shaklee, pilihlah set yang bersesuaian dengan masalah dan tujuan anda masing-masing. Jika anda masih ragu-ragu dan perlukan sebarang penjelasan lanjut, boleh sahaja hubungi saya di talian 01136198300 (Call / sms/ WhatsApp) untuk sebarang pertanyaan. InsyaAllah saya akan membantu anda dengan konsultasi percuma 🙂

Nak memulihkan jerawat secara total, memang tak boleh berkira sangat. Apa yang penting, ramai yang telah dibantu dengan set jerawat ini. Anda nak cuba?

Akhir kata, saya tinggalkan anda dengan video 3 tips mengatasi jerawat. Selamat menonton 🙂

 

Baca Selanjutnya: 7 Testimoni Jerawat Shaklee | Biar Gambar Berbicara

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *