skincare terbaik malaysia

Skincare Terbaik Malaysia 2018 | Gadis Ini Kongsi Gambar Sebelum dan Selepas, Memang Gempak!

Skincare Terbaik Malaysia 2018 | Penggunaan skincare memang bukan suka-suka, tapi adalah rutin jagaan kulit yang amat penting. Sekali tersilap pilih skincare macam kes krim timbang kilo, alamat meranalah kulit muka dengan breakouts segala setuju? Oleh itu wajiblah untuk semua untuk memilih skincare terbaik untuk kulit wajah masing-masing kan.

Kali ini saya mahu kongsikan kisah seorang gadis ini, Nowa Nija namanya. Perubahan wajah beliau sangatlah mengujakan selepas gunakan skincare ini.

skincare terbaik malaysia

Ini wajah beliau sebelum Februari 2018, lebih tepat lagi gambar pada penghujung tahun 2017. Ceritanya wajah beliau breakouts teruk tu bukanlah sebab guna krim timbang kilo pun, cuma kerana masalah hormone yang tak seimbang. Bila timbul satu jerawat, tangannya gatal jugalah asyik nak picit aje hihi. Oleh sebab tu, jerawat makin naiklah jawabnya, lepas satu satu. Mahu tak sedih :’(

Jadi apa yang beliau buat?

Menyedari masalah jerawat yang asyik naik, beliau amalkan pengambilan 2 jenis vitamin Shaklee iaitu Omega Guard dan Sustained Release Vita C Plus. Ini kiranya set asas lah untuk masalah jerawat.

Omega Guard: berfungsi untuk mengecutkan jerawat dan mengurangkan keradangan breakouts

SR Vita C Plus: meningkatkan kesihatan kulit dengan melindungi daripada radikel bebas yang merosakkannya

Bila jerawat semakin berkurang, timbul pula masalah lain iaitu parut pada muka. Jadi, beliau pun mula mencari solusi. Pada mulanya beliau amalkan Vita-E Complex tapi bagi beliau kesan memudarkan parut dengan vitamin E ini agak lambat. Jadi, beliau cuba ikhtiar melalui skincare yang bersesuaian pula. Dan.. skincare yang beliau pilih memang benar-benar yang telah mengubah wajah beliau..

Tadaaaa!

skincare terbaik malaysia

Amacam, terkejut tak? Perasan tak kulitnya sekarang mulus betul  😆

Percaya atau tak, inilah hasilnya selepas beliau amalkan skincare ni selama lebih kurang 5 ke 6 bulan. Bagi saya, ia tempoh yang cukup berbaloi untuk dapat hasil sebaik ini. Oh ya, vitamin Shaklee pun membantu juga tu dalam tempoh ini. Ikhtiar pulihkan kulit muka dari dalaman dan luaran gitu.

Alhamdulillah, wajah beliau sangat flawless sekarang! Kalau tak percaya, boleh view video beliau LIVE di facebook tempoh hari. Saya sendiri pun betul-betul jealous tau hehe.

5 Masalah Kulit Dengan Satu Penyelesaian

Beliau cerita lagi, ada 5 masalah kulit yang beliau berjaya setelkan dengan guna skincare ini. 5 masalah kulit tu ialah:

  1. Parut jerawat

Bila breakouts makin sembuh, ia tinggalkan parut jerawat yang banyak. Beliau malu jugalah bila berjumpa dengan pelanggan-pelanggan beliau masa COD barang. Hal ni agak membuatkan beliau rasa down jugalah..huhu

  1. Pori besar

Ada juga masalah pori besar di kawasan antara hidung dengan pipi. Bagi beliau, pori besar ni akan Nampak tak cantiklah, lagipun kotoran pun mudah hinggap dan boleh galakkan breakouts.

  1. Whitehead / Blackhead

Agak sentap juga bila ada kawan tegur beliau yang blackhead dan whitehead pada wajah beliau Nampak ketara. Alahai, dapat imagine tak perasaan bila orang tegur directly pasal wajah kita? Berhuhuhu lah jawabnya.

skincare terbaik malaysia

  1. Fine lines

Fine lines ni lain sikit dari kedutan. Kalau kulit berkedut, ia akan Nampak garis sekalipun kita tak senyum. Garis yang Nampak bila kita senyum tulah namanya fine lines. Fine lines ni kalau Nampak terlalu ketara, penampilan wajah akan jadi kurang menarik juga.

  1. Keanjalan

Kulit wajah mestilah nak lembut dan anjal je, betul tak? Rasanya semua orang nak kulit yang anjal sebab selain kelihatan sihat, mestilah kulit nampak cantik dan gebu je.

Youth: Skincare Terbaik Malaysia 2018?

Nak tahu skincare yang beliau guna, sampai flawless begini sekali? Ha, Youth Skincare namanya.

skincare terbaik malaysia
Klik untuk baca lebih info tentang Youth Skincare

Youth Skincare adalah skincare anti-penuaan semulajadi yang baru dipasarkan oleh Shaklee Malaysia bermula Februari 2018 yang lalu. Ia vegan, iaitu diperbuat 100% daripada sumber tumbuh-tumbuhan. Skincare ini telah dikaji selama 8 tahun dengan memiliki 8 patent dan patent-pending; bermaksud hakcipta kajian dipelihara dan tidak boleh ditiru oleh mana-mana syarikat lain, sekaligus bermakna anda takkan dapat kebaikan dan teknologi Youth dalam mana-mana produk skincare jenama lain. Youth juga diakui selamat (telah dibuat ujian klinikal) dan lulus daripada 1500 bahan kimia berbahaya yang biasa terdapat dalam kosmetik pasaran Malaysia.

Dalam masa 6 bulan, Youth Skincare telah menyelesaikan kesemua 5 masalah kulit yang beliau hadapi; parut clear, pori semakin halus, blackhead dan whitehead hilang, fine lines tidak ketara dan kulit makin anjal. Awesome sangat kan!

So, apa pendapat korang? Adakah Youth Skincare boleh jadi skincare terbaik Malaysia 2018? 😉 Belum cuba belum tahu tau.. lagi-lagi Youth Skincare ni rupanya sesuai untuk semua jenis kulit. Kalau yang kulit berjerawat pun boleh jadi flawless macam kisah Nowa Nija di atas ni, apatah lagi kalau diguna oleh orang yang memang takde masalah kulit wajah sangat betul tak? Double triple flawless jadinya nanti hehe

 

Baca selanjutnya: Youth Shaklee Skincare | 14 Soal Jawab Lazim Yang Patut Anda Tahu

4 comments

    1. Sama2 Fidah 🙂 Skincare Youth ni baru je lancar bulan Feb 2018 hari tu..selepas 8 tahun kajian. Ha kira baru lagi lah.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge