testimoni jerawat shaklee

7 Testimoni Jerawat Shaklee | Biar Gambar Berbicara

Sepanjang saya mengenali produk Shaklee, Alhamdulillah memang banyak testimoni bagus-bagus yang saya dengar, antaranya tentang testimoni jerawat Shaklee.

Dalam hal jerawat, sebenarnya masalah setiap orang tidak sama. Ada sesetengah orang yang cuma mengalami jerawat ringan yang kadangkala saja muncul tapi ada sesetengah orang yang mengalami jerawat yang agak teruk seperti kes jerawat batu dan bernanah.

Macam pengalaman saya sendiri, saya mengalami masalah jerawat batu tidak lama dahulu. Alhamdulillah sejak mengamalkan Set Jerawat Shaklee, masalah saya kian membaik ditambah pula dengan penggunaan Youth Skincare membuatkan keadaan kulit saya bertambah baik yay!

Okay, back to topic ya.

Saya mahu kongsikan 7 testimoni jerawat Shaklee untuk memberi inspirasi kepada anda yang mungkin sedang tercari-cari penyelesaian terbaik untuk masalah jerawat yang sedang anda hadapi kini. Saya berharap anda tidak akan berputus asa untuk terus berikhtiar ya 🙂

Testimoni Jerawat Shaklee Bukti Ia Berkesan

Kisah Pertama

Jangan kata perempuan, lelaki pun risau juga kalau ada masalah jerawat ni betul tak? Lelaki ini mengamalkan ESP, Vitamin E dan Vitamin C Shaklee. Alhamdulillah jerawat semakin kecut katanya.

testimoni jerawat shaklee
Jerawat semakin kecut dan pudar.

Kisah Kedua

Adik kita ni pula consume semata Vitamin C Shaklee selama 4 bulan. Dan inilah perubahan yang beliau hadapi, cukup berbaloi 🙂

testimoni jerawat shaklee
Foto Kredit: FB Dyalah Syazwani

Kisah KeTiga

Selain masalah jerawat, masalah kulit kusam pun menyebabkan kurang keyakinan diri tau. Mengamalkan Vitamin C Shaklee telah membantu wanita ini menentang masalah kulit berjerawat dan berminyak, bahkan kulit pun semakin glowing!

testimoni jerawat Shaklee
Foto Kredit: FB Suriana Bt Sulleh

Kisah KeEmpat

Dalam masa tak sampai 4 bulan, gadis ni dapat kulit yang cantik asbab pengambilan ESP dan Vitamin C. Terus kata nak setia dengan Shaklee aje katanya  😀

Terkini, beliau nak tambah Youth Skincare pula sebagai rutin jagaan luaran.

testimoni jerawat shaklee
Foto Kredit: FB HannaCantik Farid

Kisah KeLima

Gambar sebelum memang menyedihkan tapi lihatlah hasil selepas! Jauh bezanya tu.

Gadis ini consume Vitamin C, ESP dan Collagen Powder kemudian add up juga Youth Skincare – kesannya kulit sudah tiada jerawat, nampak lebih sihat dan berseri serta awet muda perasan kan?

testimoni jerawat shaklee
Foto Kredit: FB Noor Haleeda

Assalamualaikum dan selamat Sejahtera 😀.

Turn saya share #myshakleeeffect.

Nama Masrina Baharuddin. Suri rumah, mak anak 3. Join shaklee sebab mak business a.k.a ticermona ajak untuk business. Nov 2016.

Sebab dah join tu, consume la kan beberapa produk. Vit c, collagen. Nampak la perubahan sikit. Lepas beberapa bulan consume tapi parut masih ada. Jadi concume la vit e. Ha lepas amik vit e + buat masker. Ingat kan makin ok, rupanya lagi naik teruk sangat. Walupon dah stop still teruk. Rupanya bukan tak sesuai dengan vit e. Tapi sebab pregnant.🙈🙈

Muka break out teruk. Ni 1st time muka naik macam ni time pregnant. Sampai ke leher pon ada. Besar2. Merah2.

Jadi disebabkan pregnant. Stop semua sekali termasuk lah skincare, kecuali vit c n esp. Yang 2 ni memang tak tinggal. Malah vit c saya upkan dose sampai 4 biji sehari.

Buat masker vit c, masker esp.

Dan Alhamdulillah, lepas 5 bulan consume. Muka makin elok da. Jerawattak naik da. Tapi ofkos still ada parut. Baru la start makan collagen balik.

Then sejak pakai youth pon, kawah2 yang lama2 pon makin tertutup dah. Padahal youth ni saya konsisten pakai cleanser, toner n serum je. Yang lain2 tu selalu tertinggal. 😂😂.

Terima kasih yang sudi baca. 😍😍 -Masrina Baharuddin-

Kisah KeEnam

Asalnya masalah jerawat beliau sebab alahan resdung. Bila konsisten Vivix lebih kurang 9 bulan, syukur resdung semakin berkurang dan masalah jerawat pun selesai sama.

testimoni jerawat shaklee
Foto Kredit: raikankasih.com

Kisah KeTujuh

Dalam ikhtiar nak pulikan jerawat, gadis ni tersilap pilih produk pula sampai jerawat makin menjadi-jadi. Akhirnya beliau amalkan ESP, Vitamin E dan Alfalfa. Selama 2 ke 3 bulan consume, jerawatnya mulai kering dan akhirnya beransur-ansur surut dan hilang parut..

testimoni jerawat shaklee
Foto Kredit: eydasukiman.wordpress.com

Alhamdulillah.. rata-rata pengguna Shaklee memang berpuashati dengan kesan suplemen yang membantu mereka untuk bebas dari masalah jerawat. Cuma perlu diingatkan, konsisten mengambil suplemen adalah antara faktor penting untuk mendapat hasil yang terbaik. Selain itu, masa untuk melihat keberkesanan Set Jerawat Shaklee tidaklah sama bagi setiap orang sebab ia dipengaruhi oleh perbezaan persekitaran, hormon dan pemakanan masing-masing.

Adakah anda juga sedang mengalami masalah jerawat seperti mereka di atas?

Jika ya, saya cadangkan anda mengambil suplemen Shaklee sebagai langkah penjagaan kesihatan dalaman dan luaran untuk kulit yang lebih sihat dan bebas jerawat. Mudahan anda akan jadi testimoni jerawat Shaklee yang berjaya seterusnya 🙂

 

Baca Lagi: Set Jerawat Shaklee dan Fungsinya untuk Merawat Jerawat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge