Vitamin untuk ibu hamil

Set Vitamin Untuk Ibu Hamil Terbaik | Panduan untuk Beli Suplemen Kesihatan Ibu dan Bayi

Fasa hamil pastinya ialah fasa yang menggembirakan bagi pasangan suami isteri, tak mengira kehamilan kali keberapa. Dalam tempoh ini, si ibu memang kena fokus bab pemakanan, sebabnya perlu ambil kira keperluan nutrisi untuk bayi dalam kandungan sama. Mungkin ramai ibu-ibu muda yang mencari vitamin untuk ibu hamil terbaik kan?

Di sini, saya ingin kenalkan vitamin untuk ibu hamil daripada jenama Shaklee.

7 Vitamin Untuk Ibu Hamil

1. Multi-vitamin VitaLea

Vitamin untuk ibu hamil
RM93.75 sebotol – VitaLea membantu naikkan HB darah.

VitaLea adalah suplemen multi-vitamin dan multi-mineral. Ada pelbagai zat di dalam setiap tabletnya, tambahan pula sekarang diperkaya dengan zat besi tau.

Takut tak cukup nutrisi semasa hamil sebab takde selera, asyik mual dan loya? Ambil multi-vitamin VitaLea ni memang sangat membantu untuk cukupkan keperluan tu.

2. B Complex

Vitamin untuk ibu hamil
RM58.75 sebotol

B Complex ada kandungan asid folik. Asid folik ni penting untuk pembentukan tiub neural bayi, iaitu pembentukan saraf tunjang mereka. Kalau kurang zat asid folik, bayi boleh dapat risiko spida bifida.

3. OsteMatrix

Vitamin untuk ibu hamil
RM61.25 sebotol

Kandungan OsteMatrix ialah Kalsium, Magnesium dan Vitamin D. Ada juga beberapa mineral lain.

Kalsium dan Vitamin D semestinya penting untuk pembentukan tulang bayi. Kebaikan untuk ibu pula ialah untuk elak kerapuhan tulang, sembelit, kejang kaki dan membantu untuk tidur malam yang lena.

4. Protein Shake ESP

Tak bertenaga sepanjang hamil? ESP ialah protein shake yang membantu beri tenaga sesuai dengan namanya – Energizing Soy Protein.

Vitamin untuk ibu hamil
RM161.25 setong (Foto Kredit: greenvitamin.net)

Kalau minum ESP, ibu hamil akan rasa bertenaga sepanjang hari walaupun kurang selera untuk makan makanan berat.

Kebaikan lain ialah ESP boleh cantikkan kulit si ibu dan bayi. Ramai ibu hamil yang beri maklumbalas kulit bayi mereka cerah dan gebu sebab amal ESP sepanjang hamil.

Vitamin untuk ibu hamil

5. Omega Guard

Suplemen ini ialah suplemen minyak ikan yang kaya dengan khasiat Omega 3 iaitu DHA dan EPA. Khasiat ini membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan.

Vitamin untuk ibu hamil
Komen Dr. Zubaidi
Vitamin untuk ibu hamil
RM136.25 sebotol. (Foto Kredit: sinarhidupsihat.blogspot.com)

Bagi si ibu, minyak ikan Omega Guard akan memelihara kesihatan jantung, menormalkan kolesterol dan elak risiko terkena darah tinggi.

6. Sustained Released Vita C Plus

Vitamin untuk ibu hamil

Vitamin untuk ibu hamil
RM97.50 sebotol

Vitamin C ialah zat yang penting dalam sistem ketahanan badan (imun). Jadi, badan si ibu boleh kekal sihat dengan pengambilan vitamin C sepanjang kehamilan.

7. Peppermint Ginger Plus

Vitamin untuk ibu hamil
RM47.50 sebotol

Morning sickness yang terlampau teruk akan buatkan emosi ibu hamil terganggu, badan sentiasa lemah dan kurang bersemangat sepanjang hamil. Untuk elakkan mual dan loya, boleh tambah suplemen ini untuk mengatasi masalah tersebut.

Set Vitamin Hamil Mengikut Keperluan dan Bajet

Vitamin untuk ibu hamil
Set Hamil Shaklee (RM666.25)

Ini ialah set lengkap vitamin untuk ibu hamil. Anda boleh klik pada gambar untuk membeli secara terus di laman web Shaklee atau boleh saja hubungi saya untuk saya bantu buatkan belian.

Harga untuk set penuh 7 item vitamin untuk ibu hamil ini ialah RM666.25 termasuk postage ke Semenanjung, Sabah dan Sarawak.

Kini anda boleh dapatkan set ini dengan harga diskaun, iaitu RM60X.XX sahaja. Whatsapp saya untuk info lebih lanjut, okay 😉

Selain set lengkap di atas, ada juga beberapa set lagi yang saya cadangkan mengikut keperluan anda, iaitu:

Set Loya

Vitamin untuk ibu hamil

  • Sesuai untuk mereka yang mengalami morning sickness yang teruk.
  • Ia membantu untuk hilangkan loya, stress dan menstabilkan emosi.

Set Tambah Darah

Vitamin untuk ibu hamil

  • Sesuai untuk ibu hamil yang hadapi masalah low hb (kurang darah merah).
  • Zat besi, vitamin B dan C ialah komponen penting untuk penghasilan sel darah merah yang cukup.

Set Bayi Comel dan Sihat

Vitamin untuk ibu hamil

  • Membantu perkembangan minda dan otak bayi yang sihat.
  • Kulit bayi lebih cerah, cantik dan mulus.

Set Jaga Badan

Vitamin untuk ibu hamil

  • Bantu ibu hamil mendapat zat vitamin dan mineral yang mencukupi.
  • Bantu beri tenaga kepada ibu.
  • Memelihara kesihatan kulit, kuku dan rambut.
  • Bantu elak sembelit, kejang kaki, lenguh dan sakit otot.

Nota Poket

Keperluan setiap ibu hamil tidak sama ya. Ada ibu hamil yang paras sel darah merahnya okay tapi ada masalah alahan mengandung. Ada pula yang tiada alahan tapi badan lemah semacam sampai satu kerja pun tak jadi. Apa pun semua tu ialah cabaran bagi ibu hamil ya, jangan berputus asa untuk mencari penyelesaian ya contohnya macam mengambil set vitamin untuk ibu hamil Shaklee yang saya cadangkan ini 🤗

Bagi yang berminat untuk dapatkan mana-mana set yang saya ceritakan di atas bolehlah hubungi saya untuk buat belian ya.

Anda boleh juga terus membeli online dengan klik pada gambar set vitamin masing-masing ya. Cara pembelian ini ialah melalui pesanan secara direct dengan web shopping cart Shaklee tanpa pengantara pengedar.

Jika anda buat belian dengan cara kedua, jangan lupa untuk hubungi saya semula ya supaya saya boleh beri konsultasi dan jadual makan suplemen untuk anda.

(Rujukan)

 

>>> Baca Lagi: 6 Sebab Ibu Hamil Perlu Dapatkan Suplemen Tambahan <<<

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge